Random Article


Review: The Clone Conspiracy #5

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke karaktermomenten. Tekenwerk van Jim Cheung.

Op zijn slechtst


Een anticlimax vanjewelste. De impact van het hele event is nog onduidelijk.


Hét Spider-Man-event van het jaar komt tot een einde. Ben Reilly vs Spider-Man in een laatste finale strijd. Onze recensie van Marvel’s The Clone Conspiracy #5 lees je hier!

Posted 16/02/2017 by

 
Full Article
 
 
Clone Conspiracy 5 Cover

De cover van The Clone Conspiracy #5

Enkele maanden terug ging het nieuwste Spider-Man-event van start. Na onder meer grootschalige verhalen zoals Spider-Island, Ends of the Earth of Spider-Verse beloofden Spider-Man-veteraan Dan Slott (The Amazing Spider-Man, The Superior Spider-Man) en artiest Jim Cheung (Scion, Young Avengers) met The Clone Conspiracy opnieuw een intiemer event, dat eveneens de terugkeer van heel wat fan-favoriete personages zoals Dr. Otto Octavius, Gwen Stacy en The Jackal zou betekenen.

De vijfdelige minireeks met tie-ins in The Amazing Spider-Man #19 tot en met #23 alsook The Amazing Spider-Man Annual #1, zal bovendien de controversiële wederontmoeting met klonen betekenen. Meer over die passage in Spideys geschiedenis vind je in onze recensie van Spider-Man: The Real Clone Saga en onze uitgebreide special over Spider-Man in de jaren 90.

 
MELT WITH ME!

Het einde is nabij. De Carrion-plaag verspreidt zich, mensen sterven en worden beloofd terug te keren. Spider-Man en een stervende Gwen Stacy (what else is new?) snellen in allerijl naar het labo waar Ben Reilly en Doctor Octopus elkaar tel lijf gaan. Op de achtergrond probeert Anna Maria Marconi de verspreiding tegen te gaan, maar slaagt er maar niet in. Gelukkig weet Peter met zijn schitterende intellect, deels ten koste van Parker Industries, in te grijpen.

Naar goede gewoonte is er maar weinig plaats voor actie, maar des te meer voor het karakteriseren. Zo krijgen we een heroïsche en nog steeds verliefde Doc Ock te zien en is er ook tijd voor een leuk momentje waarbij Kaine, die jarenlang op Ben Reilly gejaagd heeft, te weten komt wie de Jackal nu werkelijk is. Niet elke beslissing werkt daarentegen. Zo zien we nog maar eens een gekloonde Gwen Stacy het loodje leggen en wordt de deur op een kier gezet voor de terugkeer van heel wat personages. Sommigen hebben overleefd, anderen niet. De uiteindelijke implicaties worden zonder twijfel nog uit de doeken gedaan. Dead no more... 

The Clone Conspiracy 5 1

Maar wat een anticlimax is dit. Na het lezen van dit “epische” slotnummer van The Clone Conspiracy en de voortdurende opbouw tijdens de vorige nummers kan je niet anders dan teleurgesteld zijn. Wie op meer informatie hoopte omtrent de terugkeer van Ben Reilly/Scarlet Spider, is er eveneens aan voor de moeite. Ook fans van het Doctor Octopus-personage zullen even in hun haren krabben. Dan Slotts verhaal van The Clone Conspiracy #5 biedt dus maar een povere conclusie. Gelukkig bleef Jim Cheungs tekenwerk een positieve constante

De verdere impact van The Clone Conspiracy wordt nog aangestipt in de one-shot The Clone Conspiracy: Omega, die begin maart verschijnt, en de tie-in The Amazing Spider-Man #24 volgende week. Het verhaal van Ben Reilly/Scarlet Spider zet zich dan weer verder in Ben Reilly: The Scarlet Spider #1 eind april.

The Clone Conspiracy #5 bij Archonia.com

The Clone Conspiracy 5 2

 

 
Overige recensies van The Clone Conspiracy en TIE-INS vind je hier:

THE CLONE CONSPIRACY #1

THE CLONE CONSPIRACY #2

THE CLONE CONSPIRACY #3

THE CLONE CONSPIRACY #4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.