Random Article


Review: The Wild Storm #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij: ,
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Een volledige nieuwe take op het WildStorm van de jaren 90. Heel wat easter eggs voor de fans.

Op zijn slechtst


Lichtjes overdonderend voor compleet nieuwe lezers.


Warren Ellis opent een nieuw hoofdstuk voor WildStorm bij DC Comics. Zet het opnieuw het superheldengenre op zijn kop zoals zijn Stormwatch en The Authority deden eind jaren 90? Lees hier onze review van The Wild Storm #1…

Posted 15/02/2017 by

 
Full Article
 
 

wildstorm1prev

Launch.

Voor de jongere comicbooklezers onder ons lijkt het vandaag de dag haast ondenkbaar, maar begin jaren 90 werd Image Comics de derde grootste superheldenuitgeverij na DC en Marvel. Eén van de hoofdredenen hiervoor was Jim Lee‘s WildStorm Productions, dat edgy superheldenreeksen als WildC.A.T.S., Stormwatch, DV8, Deathblow en Wetworks uitbracht. Eind jaren 90-begin jaren 00 trok WildStorm weg van Image en werd het een deel van DC Comics. Niemand minder dan Warren Ellis zou dan met de omschakeling van Stormwatch naar The Authority en het latere Planetary het superheldengenre op zijn kop zetten en de widescreen superheldencomic introduceren.

WildStorm heeft er sindsdien enkele mislukte reboots en wat mindere jaren opzitten. Jim Lee werkt momenteel bij DC Comics aan de grootste superhelden ter wereld en de WildStorm-personages werden met wisselend succes geïntroduceerd tot het “bravere” DC Comics-superheldenuniversum. Terwijl enkele WildStorm-helden – zoals de Batman/Superman-analogen Midnighter en Apollo – nog steeds sporadisch DC-minireeksen krijgen, heeft men terecht beslist dat dit universum terug een aparte imprint moet worden. In navolging van Gerard Ways succes met Young Animal, heeft DC Warren Ellis opnieuw de sleutels tot het WildStorm-universum gegeven. Het hele WildStorm-gebeuren krijgt een reboot met verschillende series, los van het grotere DC Comics, en het begint allemaal in deze The Wild Storm #1.

wildstorm1prev2

Het WildStorm van de jaren 90 draaide rond de strijd tussen de buitenaardse Kherubim en Daemonites op Aarde, met tal van superheldenteams, grootschalige organisaties en spionagepraktijken tot gevolg. In deze The Wild Storm #1 gebeurt schijnbaar hetzelfde, maar een pak subtieler. Ellis keert terug naar zijn sci-fi roots en stelt mondjesmaat verschillende personages aan ons voor. Je mag alles vergeten wat je wist rond deze karakters, want de hele comic werd gemaakt voor nieuwe lezers. Toch zullen vooral de oudere WildStorm-fans een kick krijgen van alle bekende namen en subtiele connecties die de revue passeren. De HALO Corporation, Jacob Marlowe, Zaelot, Voodoo, Engineer, Skywatch, Cole Cash/Grifter, Michael Gray/Deathblow, … allen komen ze aan bod in wat aanvankelijk vrij simpele gebeurtenissen zijn, maar waar duidelijk een groter complot achter schuilt.

Tekenaar van dienst Jon Davis-Hunt (Clean Room) maakt vanaf de eerste pagina, waarin Zaelot letterlijk haar bloederige gezicht wast van het verleden, duidelijk dat dit een andere take op het WildStorm-universum wordt. De comic doet denken aan de start van Marvel’s Ultimate-universum begin jaren 00, ironisch genoeg indertijd ook geïnspireerd door de shift die WildStorm’s The Authority met zich meebracht. Een volledig nieuw begin met bekende namen. Volledig onvoorspelbaar. Everything old is new again.

Terwijl compleet nieuwe lezers misschien nog niet meteen verkocht zullen geraken vanwege het lichtjes overdonderende aantal personages dat wordt voorgesteld, is het voor de oudere lezer al duidelijk dat deze WildStorm-reboot toch iets speciaals kan en zal worden. Het is misschien niet de mokerslag die het begin van The Authority was in 1999, maar toch kunnen we niet wachten om te zien wat Warren Ellis en co hiervan zullen maken…

The Wild Storm #1 bij Archonia.com

wildstorm1prev3wildstorm1prev4

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.