Random Article


DC Comics voegt Bug! – The Adventures of Forager toe aan Young Animal

 

Posted 15/02/2017 by

bug cov 1 feb 2017 ftHet is 100 jaar geleden dat Jack Kirby werd geboren en DC Comics vierde dat natuurlijk al met een gloednieuwe Kamandi Challenge. Ze gaan door want op 10 mei 2017, toevallig letterlijk de 100ste verjaardag van de legendarische comicbookartiest, lanceert DC de nieuwe solo-avonturen van Bug!: The Adventures of Forager onder Gerard Ways Young Animal-imprint.

De titel wordt gemaakt door Lee Allred en het tekenaarskoppel Mike & Laura Allred (X-Statix). De broertjes Allred maakte kennis met Bug! toen ze als kleine jongens zaten te wachten op hun gitaarlessen en een issue van New Gods #9 (1972, het eerste optreden van Forager) lazen om de tijd te doden. Forager werd een beetje hun personage. Ze nemen Forager in deze nieuwe titel mee op een road trip door DC’s Kirbyverse terwijl ze zoeken naar zijn plekje in het leven.

Forager Bug is een actieheld uit de lagere klasse van de planeet Apokolips én een introspectieve tiener, wat meteen verklaard waarom Gerard Way hem wel wilde hebben voor zijn imprint Young Animal. Hij verscheen voor het eerst in In een reactie vertelde Way het volgende:

In 2017 viert DC de 100ste verjaardag van het wonderbaarlijke brein van Jack Kirby en deze comic is onze bijdrage als imprint. En wie kan al deze gekte beter op papier zetten dan de Allreds, wiens overdonderende, inspirerende tekenstijl ook een inspiratie was voor ons werk bij DC?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.