Random Article


Advance Review: Extremity #1-2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Studio Ghibli meets Mad Max. Zeer fraai tekenwerk.

Op zijn slechtst


Verhaal lijkt in eerste instantie vrij rechttoe rechtaan.


Extremity, de nieuwe van Daniel Warren Johnson bij Image Comics, wordt omschreven als “Studio Ghibli meets Mad Max” en gaat in maart van start. Wij lazen alvast de eerste twee delen…

Posted 14/02/2017 by

 
Full Article
 
 
Remember why you fight.

In Extremity – de nieuwe van Daniel Warren Johnson bij Skybound/Image Comics maken we kennis met Thea, een jonge Roto-vrouw wiens moeder vermoord werd door een rivaliserende clan, de Paznina. In het gevecht verloor ze ook haar rechterhand, een groot verlies voor haar, omdat ze bekend stond als iemand die geweldig mooi kon tekenen. Dat talent werd haar afgenomen, samen met haar moeder. Sindsdien strijden zij, haar broer Rollo, haar vader Jerome en de rest van hun clan om wraak te nemen voor het onrecht dat hen werd aangedaan. In het eerste deel zien we meteen al hoe die wraak tot stand komt wanneer de Roto een aanval uitvoeren op een van de Paznina’s vliegende steden. Hun aanval is bijzonder brutaal, bloederig en zonder enig medelijden…

Het tweede deel toont ons een hint van het achterliggende dispuut tussen de clans, geeft ons wat meer achtergrondverhaal over de Roto en introduceert al onmiddellijk verschillende nieuwe personages die nog grote rollen zullen spelen in de saga. Er is ook aandacht voor de verplichte world-building met brute strijders, vliegende machines en steden, reuzegrote monsters en meer van dat fraais.

extremity1-pre1

Zoals je op bovenstaand beeld ziet beschikt tekenaar en schrijver van dienst Daniel Warren Johnson (Space Mullet) over voldoende talent om zeer fraaie platen af te leveren. Er zit veel dynamiek, expressie en waar nodig kalmte enerzijds of snoeiharde actie anderzijds in zijn tekeningen. Het sci-fi/fantasyverhaal lijkt in eerste instantie redelijk rechttoe rechtaan, maar als je dan het tweede deel leest wordt al vrij snel duidelijk dat Johnson nog grootse plannen heeft met deze reeks en dat er toch meer achter zit dan je denkt. Wacht dus zeker af tot je het tweede deel ook hebt gelezen, of eventueel zelfs het derde, alvorens je eigen oordeel te vellen.

Extremity zal de lezers van Saga, Descender en Low vast en zeker ook aanspreken en wordt door Skybound/Image Comics zelf omschreven als het kruispunt tussen Hayao Miyazaki (Studio Ghibli) en Mad Max. En dat klopt! Lijkt je dat wat? Zet Extremity #1 dan maar meteen op je pull-list.

Extremity #1 ligt vanaf 1 maart in de winkelrekken.

Extremity bij Archonia.com

extremity_1_pg1 extremity_1_pg2

extremity_1_pg3 extremity_1_pg4

 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.