Random Article


Interview met Steve Van Assche, de bedenker van de nieuwe Belgische graphic novel “Earthling Steve”

 

Posted 12/02/2017 by

Een tijdje terug hadden we het al over onder meer Viruseen fantasy horror-comic van eigen bodem, en de Kickstarter voor The Unnamedmaar dat is niet het enige Belgische creatief talent dat recent de overstap naar graphic novels heeft gemaakt. Ook Steve Van Assche realiseerde een nieuwe sci-fi-comic in eigen beheer: Earthling Steve!

 

Vertel eens wat meer over jezelf, Steve?

Ik ben een programmeur van beroep, 31 jaar, woon in Antwerpen en ben geobsedeerd door films, vooral het sciencefictiongenre. Het liefste wat ik doe is m’n nostalgisch gevoel opwekken met het herbekijken van klassiekers, het spelen van computergames van vroeger en luisteren naar jaren 80-muziek.

 

Vanwaar komt het idee om een eigen graphic novel te lanceren?

Ik heb heel veel fantasie en wou hier al lang iets mee doen. Earthling Steve 1Tien jaar geleden had ik een verhaal in gedachten en wou dit op één of andere manier naar buiten brengen. Het bleef me echt achtervolgen. Onbewust zat ik hiervan overal stukjes te schetsen. Wat eerst een boek moest worden en daarna een videogame, is er dan uiteindelijk als graphic novel uitgekomen. In een ver verleden heb ik in de middelbare school met het animatieprogramma Flash leren werken en daarin heb ik dan ook mijn oude schetsen overgetekend.

Met de graphic novel zelf ben ik trouwens twee jaar lang bezig geweest, gemiddeld één prentje per dag en met alles wat er daarna nog bij komt kijken.

 

Over wat gaat Earthling Steve?

Het gaat over een astronaut die wakker wordt in een woestijn, hij is z’n geheugen volledig kwijt en weet dus niet meer wie hij is, waar hij is en wat zijn missie is. Gaandeweg kom je dan samen met hem meer en meer te weten, maar dan met zo weinig mogelijk tekst. Ik wou het allemaal heel mysterieus houden. Hopelijk ben ik hier niet te ver in gegaan. Een beetje zoals in de eerste Star Wars-film uit 1977, waar tal van zaken zoals “The Clone Wars” voor het eerst vermeld werden, maar je wel jaren moest wachten voordat je eigenlijk echt wist wat die juist waren. Hierdoor kon je als kijker ondertussen zelf die stukken fantaserend aanvullen.

 

Wat waren de voornaamste inspiratiebronnen voor het project?

Ten eerste het Star Wars-universum! Zo heb ik me echt heel hard moeten inhouden om er geen lichtzwaarden in te steken. Maar ook Storm van Don Lawrence, maar ook tal van oude computerspelletjes die ik op mijn Commodore 64 en Amiga speelde toen ik klein was. Ik heb al men prentjes getekend op die typische midi-deuntjes van toen, alsook op muziek van onder andere Kraftwerk/ Pink Floyd en tal van filmsoundtracks.

 

Achter de schermen: Zijn er hoogte- en laagtepunten die je gekend hebt tijdens de productie?

De hoogtepunten: het even ontsnappen van alles en het doen van wat ik echt graag doe. De laagtepunten? Vooral de momenten waarop ik men motivatie even verloor, omdat het een werk van lange adem was leek de eindmeet soms eindeloos ver weg.

 

Waar kunnen onze lezers Earthling Steve aanschaffen?

Binnen enkele weken zou je het digitaal bij Comixology moeten vinden.

 

Zijn er al toekomstplannen voor een vervolg, als de verkoop dat toelaat?

Misschien het maken van een Special Edition versie van Earthling Steve, zonder typefouten en met wat verduidelijkingen?! Nee nee… Ik heb nog heel veel verhalen in mijn hoofd. Eens ik misschien terug volledig opgeladen geraak, begin ik er terug mee. En deze keer misschien als een volledige animatiefilm.

 

Bedankt voor het interview, Steve! Veel succes! Nog een laatste boodschap aan de lezers?

Bekijk zeker de geanimeerde intro hierboven of op www.earthlingsteve.com en May the Force be with you! :-)

 

Meer informatie over Earthling Steve vind je natuurlijk altijd terugvinden op onze website, alsook een opkomende recensie. Ook raden we aan om de officiële Facebookpagina te volgen:

Ontdek Earthling Steve op Facebook

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.