Random Article


Review: Kill or be Killed volume 1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $9.99
 
Verzamelt: Kill or be Killed #1-4
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Goed opgezette eerste verhaallijn. Brubaker en Phillips blijft één van de beste duo's in comics.

Op zijn slechtst


/


Met Kill or be Killed bij Image Comics bewijzen Ed Brubaker en Sean Phillips wederom waarom ze één van de beste duo’s in comics zijn…

Posted 10/02/2017 by

 
Full Article
 
 

killorbekilled

Dreams are bullshit.

Ed Brubaker en Sean Phillips (Fatale, Sleeper) zijn een van de beste duo’s in comics. Met Kill or be Killed laten ze wederom zien waarom ze bij Image Comics alles wat ze aanbieden blind willen publiceren.

Dylan is een 28-jarige student. Op een dag besluit hij, omdat zijn goede vriendin Kira het liever met een andere man lijkt te doen dan hem, om zelfmoord te plegen. Wanneer hij van het dak springt wordt zijn val gebroken door enkele waslijnen en komt hij redelijk ongeschonden op de grond terecht. Dylan ziet het als een wonder, maar dat heeft hij mis. Want een demoon blijkt te hebben ingegrepen en nu heeft Dylan een schuld bij hem. De demoon wil dat Dylan elke maand een slecht persoon doodt, anders zal deze het leven van onze held nemen…

kira kill or be killed

Een eenvoudig uitgangspunt, maar niet wanneer je het zelf uit moet voeren. Want er komt heel wat bij kijken. Hoe bepaal je of iemand slecht is? En hoe vermoord je iemand zonder zelf gepakt te worden? Wat gebeurt er wanneer je iemand keelt die stiekem gewoon wél deugt? En misschien nog wel de belangrijkste vraag.. Is de demoon wel echt of eerder een product van Dylans actieve verbeelding? Je gaat als lezer echt met hem meedenken. Ook overvalt je het gevoel dat het wel slecht met Dylan en Kira moet aflopen…

Het is een fascinerende comic. Brubaker besteed veel werk aan uitdiepen van de karakters van Dylan en Kira. In deze teksten kun je al hints lezen waarin de cliffhanger van deze bundel wordt aangekondigd, maar dat besef je pas achteraf.

Deze comic wordt uiteindelijk gemaakt door Sean Phillips en coloriste Elizabeth Breitweiser. Het valt op dat Phillips regelmatig een persoon uitlicht en focust op diens gezicht. Het levert heel fraaie sobere platen op. De rol van de coloriste mag je hierbij dus niet over het hoofd zien. Ze gebruikt een grof palet van platte lichte kleuren dat ze inkleurt met penseelstreekjes. Zie bovenstaande plaat voor een goed voorbeeld van dit samenspel. Kill or be Killed is weer een nieuw meesterwerk in het rijke oeuvre van Brubaker en Phillips. Deze eerste bundel klopt gewoon.

Kill or be Killed bij Archonia.com

Kill Or Be Killed 001-1Kill Or Be Killed 001-2

Kill Or Be Killed 001-3Kill Or Be Killed 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.