Random Article


Review: Inhumans Vs X-Men #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Personages: , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


De Inhumans vechten terug in het vierde deel van Marvel’s epische strijd in Inhumans Vs X-Men…

Posted 08/02/2017 by

 
Full Article
 
 

Het All-New Marvel-universum geraakt verdeeld. De Avengers zijn wederom in twee kampen gesplitst in Civil War II en ook de oorlog tussen de Inhumans en de X-Men is losgebarsten. Inhumans Vs X-Men wordt een zesdelige eventreeks (met enkele tie-ins) geschreven door Charles Soule en Jeff Lemire.

Brainfreeze gidst je naar goede gewoonte doorheen de verhaallijn, met deze week de review van Inhumans Vs X-Men #4 en de tie-ins in All-New X-Men en Deadpool and the Mercs for Money

INHUMANS VS X-MEN PRIMER: DEATH OF X & IVX #0

INHUMANS VS X-MEN #1

INHUMANS VS X-MEN #2

INHUMANS VS X-MEN #3

 

ivx4

Let’s go find some mutants.

Nadat de X-Men er één vernielden in Death of X, zweeft er nog steeds een tweede Terrigen Cloud over onze planeet. De Terrigen Mists in de wolk zorgen ervoor dat jonge Inhumans hun buitengewone gaven verkrijgen, maar het nadeel is dan weer dat het gas dodelijk blijkt te zijn voor mutanten. Beast, de residente wetenschapper van zowel de X-Men als de Inhumans, zocht naarstig naar een oplossing, maar faalde. Binnen twee weken is de Aarde onbewoonbaar voor mutanten…

In de vorige drie delen zagen we de goed gecoördineerde aanval van de X-Men op de Inhumans, maar in het vorige deel begonnen de Inhumans terug te vechten. In dit vierde deel ontsnappen de Royals uit de Limbo-dimensie, terwijl Mosaic niemand minder dan Magneto probeert te doorgronden en de jongere Inhumans beginnen te twijfelen aan het feit of ze nu aan de juiste kant staan…

Inhumans Vs X-Men #4 is wederom een overgangsdeel waarin ontzettend veel gebeurt. De jonge Mosaic belooft hierbij een grote rol te spelen bij het aan het licht brengen van de waarheid achter het plan van Emma Frost en de dood van Cyclops. Verder bereidt Colossus zich voor op het gevecht van zijn leven en is Magneto natuurlijk nog niet uitgeteld. Tekenaar Javier Garron vangt het verlies van Leinil Yu goed op en de scène is alvast gezet voor een laatste episch eindgevecht tussen beide rassen. Het zal ons benieuwen welke rol de jonge NuHumans hierin zullen spelen…

IVX #4 bij Archonia.com

Binnen twee weken zijn we er weer met de review van Inhumans Vs X-Men #5 en enkele tie-ins.

 

TIE-INS?

ivx4tieins

  • DEADPOOL AND THE MERCS FOR MONEY #8 (Cullen Bunn/Iban Coello): Speelt zich voornamelijk af in een mogelijke toekomst, waar de X-Men en Inhumans blijven vechten om het lot van Negasonic Teenage Warhead. Leuk, maar enkel voor de fans van Negasonic, Deadpool en de andere Mercs. Brengt weinig tot niets toe aan het grotere verhaal.
  • ALL-NEW X-MEN #18 (Dennis Hopeless/Mark Bagley): Een portret van de jonge Cyclops, dewelke in deze oorlog door zowel X-Man als Inhuman wordt gezien als zijn oudere, gesneuvelde voorganger. Maar dan komt, via de Inhuman Mosaic, de waarheid achter de dood van de de oudere Cyclops aan het licht… Een zeer degelijke en belangrijke tie-in.
 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.