Random Article


Gerucht: Marvel brengt bekende Superhelden terug en bergt geforceerde Politiek Correcte Agenda op

 

Posted 08/02/2017 by

Politieke correctheid en comics zijn altijd voer voor discussie. Voor de een kan er niet genoeg representativiteit van allerlei minderheden zijn, voor de ander mag dat de iconische personages bij diens favoriete uitgeverij niet aantasten. Zoals vaak ligt het correcte en genuanceerde antwoord ergens tussen de twee in.

Marvel heeft de afgelopen jaren systematisch haar grootse vaandeldragers zoals Captain America, Iron Man, Spider-Man, Wolverine, de Hulk en Thor vervangen door een nieuwe, meer diverse en jongere generatie helden en heldinnen. Voorbeelden bij uitstek zijn aanpassingen zoals een Afro-Amerikaanse Captain America, een vrouwelijke Afro-Amerikaanse Iron (wo)Man, een vrouwelijke Thor, een Afro-Amerikaanse/latino Spider-Man, een Koreaanse Hulk, een vrouwelijke Wolverine en een Pakistaans-Amerikaanse Ms. Marvel, maar dit lijstje is uiteraard niet exhaustief.

Marvel Politieke Agenda

Daar lijkt nu verandering in te komen. “Back to basics”, dus, zoals DC Comics vorig jaar al succesvol deed met diens DC Rebirth-line-up. Weg met de geforceerde manier om politieke correctheid te integreren. Concreet zou Marvel tegen de herfst van 2017 en het voorjaar van 2018 een nieuwe “oude” status quo neerpennen waarbij de iconische figuren zoals Steve Rogers, Tony Stark, Bruce Banner en Thor Odinson opnieuw hun oude, volwaardige superheldenidentiteiten opnemen.

Ook zou de uitgeverij hiervoor heel wat creatief A-lijst talent proberen te lokken naar deze titels, waaronder Rick Remender, Ed Brubaker, Sean Phillips, Matt Fraction, Kelly Sue DeConnick, Jamie McKelvie en Jonathan Hickman. De afgelopen jaren emigreerden deze prominente geesten immers naar Image Comics, waar ze over meer creatieve vrijheid beschikten. Niet de schrijver, maar wel het iconische personage dicteert immers de wet bij Marvel Comics. De grootse hervorming zou vermoedelijk na het (opnieuw politiek geladen) Secret Empire-event van start gaan. De terugkeer van de X-Men, na de geforceerde opkomst van de Inhumans de laatste jaren, zou dus slechts een eerste teken van de langverwachte genezing zijn.

Politieke correctheid? Graag, maar liever via nieuwe superhelden en -heldinnen, Marvel. O, en de events mogen ook terug wat betekenis krijgen!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.