Random Article


Twee nieuwe Star Wars boeken verhalen de achtergrond van drie hoofdpersonages uit Rogue One

 

Posted 07/02/2017 by

Rebel RisingRogue One – A Star Wars Story heeft enkele vragen die Star Wars-fans zich al tientallen jaren afvragen, beantwoord. ‘Waarom zo’n zwak punt in de Death Star?’, ‘Hoe heeft Leia de plannen van het wapen kunnen bekomen?’. Toch kwamen er ook enkele nieuwe vraagstukken opduiken. Vooral dan rond de personages. Velen waren namelijk compleet nieuw en bijgevolg onbeschreven bladen. Dat euvel lost men nu op in twee nieuwe officiële canonboeken die in mei dit jaar verschijnen bij Disney-Lucasfilm Press.

Rebel Rising

In het young adult boek Rebel Rising belicht schrijver Beth Revis (Across the Universe-series) het leven van Jyn Erso. We zien hoe het meisje op vijfjarige leeftijd van haar ouders beroofd werd en opgroeide onder de hoede van Saw Gerrera. Het leven als rebel is echter niet altijd even eenvoudig en leidt haar tot het maken van enkele moeilijke keuzes.

guardians of the whillGuardians of the Whills

Wie op een boek voor volwassenen gehoopt had, is eraan voor de moeite. Het gaat hier om leesvoer voor kinderen van negen tot twaalf jaar. Greg Rucka (Atticus Kodiak-series) nam de achtergrond van Chirrut Îmwe en Baze Malbus onder handen. Voor het Rijk de Kybertempel op de planeet Jedha verwoestte, waren zij “Guardians of the Whills”, beschermers van de heilige plaats. Na de overname van Palpatine, beschermen ze de mensen van Jedha en bieden ze tegenwerk tegen het Rijk. Dan verschijnt Saw Gerrera op het toneel en krijgen ze de mogelijkheid plots veel meer verschil te maken in hun strijd. Maar zal dit ook ten koste van andere zaken zijn?

Beide boeken kunnen reeds voor besteld worden en verschijnen op 2 mei 2017.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.