Random Article


Lion Forge start een nieuw Superheldenuniversum in mei

 

Posted 07/02/2017 by

In 2016 kondigde uitgeverij Lion Forge aan dat ze een eigen superheldenuniversum op poten gaan zetten. Onder leiding van voormalig Milestone-redacteur Joseph P. Illidge en -oprichter Christopher Priest (Black Panther, Deathstroke) starten ze een serie comics waarbij diversiteit en een hoge dosis realisme centraal staan onder de banner Catalyst Prime.

Op 6 mei 2017 is het Free Comic Book Day en dan zal een one-shot verschijnen met als titel Catalyst Prime: The Event. In deze one-shot worden vijf astronauten de ruimte ingestuurd om de wereld te redden van een reusachtige asteroïde die op de aarde afstevent. Het zal hun leven en dat van de mensen op aarde drastisch veranderen omdat het uiteindelijk een startschot zal zijn voor de komst van superhelden op onze planeet. De one-shot zal worden gemaakt door Christopher Priest en Joseph Phillip Illidge, met tekenwerk van Marco Turini (Legends of the Dark Knight, Secret Wars: Battleworld) en Jessica Kholinne (Secret Wars: Star-Lord & Kitty Pryde).

CATALYSTPRYME2016000_INKS_001_COL_LRF_edit

Uit deze one-shot komen zeven series gerold. Elke maand zal er een nieuwe reeks gelanceerd worden totdat ze er allemaal zijn. Joe Casey (Sex, Valhalla Mad) zal drie reeksen schrijven. Een van deze series schrijft hij samen met Ramon Govea en deze zal tekenwerk bevatten van Larry Stroman (X-Factor, Iron Man). De andere twee reeksen zullen worden getekend door Jefte Palo (Incredible Hulk, Unity) en Damian Scott (Batman:Solo, Batgirl).

CATALYSTPRYME2016000_INKS_003_COL_LRF_edit

Verder zijn daar nog David Walker (Nighthawk, Powerman & Iron-Fist), Dr. Sheena Howard & Chuck Collins (Bounce), Brandon Thomas (Voltron, Horizon) en Ken Lashley (JLA, Excalibur), Alex De Campi (Smoke & Ashes) en Pop Mhan (Catwoman, Injustice: Ground Zero), Amy Chu (DMC, X-O Manowar) en Jan Duursema (Star Wars: Legacy, Ghost).

Qua comicbookmakers zit het dus wel snor bij Catalyst Prime. Maar is er nog ruimte voor superhelden in een landschap dat doorgaans wordt gedomineerd door Marvel en DC? Catalyst Prime: The Event verschijnt op 6 mei.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.