Random Article


[UPDATE] DC’s Batman/The Flash/Watchmen Cross-Over “The Button”

 

Posted 07/02/2017 by

Eerder berichtten we over de aankomende The Flash/Batman/Watchmen cross-over bij DC Comics getiteld “The Button”. Dit vierdelige verhaal dat zich afspeelt in issues #21 en #22 van de DC Rebirth-reeksen Batman en The Flash zal in april in de winkelrekken verschijnen. Althans, dat is de bedoeling.

Er is echter één klein detail dat een gigantische impact kan hebben op jouw collectie. Deze vier delen staan NIET in de Previews-catalogus. DC Comics heeft besloten om ze buiten de Previews om aan te bieden, omdat ze meer tijd nodig hebben om de lenticular (3D) covers te vervaardigen. Dit heeft redelijk wat impact op de normale gang van zaken.

Zo zal je deze vier issues niet overal op de maandelijkse lijsten zien verschijnen (online of offline) en zal je er dus expliciet achter moeten vragen bij je favoriete handelaar. Die handelaar zal deze ook niet kunnen bestellen bij zijn maandelijkse pre-order omdat de delen dus gewoon niet in de normale Previews-catalogus staan. Verder zal de handelaar delen #21 en #22 VOOR deel #20 moeten bestellen, omdat DC Comics de pre-order deadline voor deze issues zo ver naar voren heeft geplaatst omwille van de 3D covers.

Ook nog even meegeven dat de 3D covers van issue #21 van zowel Batman als The Flash enkel beschikbaar zijn op de Amerikaanse en Canadese markt. DC mag deze internationaal niet verkopen, blijkbaar omwille van copyright problemen met het Watchmen smiley-icoontje. Om dat enigszins te compenseren bieden ze een “International Variant Cover” aan, maar die is niet 3D, maar een gewone cover. De 3D covers van issue #22 van beide reeksen zijn wel gewoon beschikbaar wereldwijd.

Je leest het al, ze hebben er een soepje van gemaakt waardoor het voor de handelaars niet gemakkelijk is. Maar uiteindelijk kan ook jij hiervan de dupe worden. Als jouw vaste comicbookdealer dit alles gemist heeft en niet tijdig zijn bestellingen plaatst, loopt hij de kans deze vier delen niet voldoende op voorraad te krijgen waardoor jij de delen gewoonweg niet meer kan kopen! Kortom onze raad: wil je deze issues in jouw collectie, ga dan deze week nog naar je favoriete verkooppunt en vraag er naar bij je verkoper!

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.