Random Article


Review: Planet of the Apes/Green Lantern #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij: ,
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Mooie opzet. Beide franchises worden met respect behandeld.

Op zijn slechtst


Ontsnapt niet aan enkele crossoverclichés.


Twee van de meest iconische sci-fi franchises aller tijden komen eindelijk bij elkaar in dit eerste deel van The Planet of the Apes/Green Lantern bij DC Comics en BOOM! Studios. Brightest Day, Blackest Night, Power Rings & Damn, Dirty Apes!

Posted 04/02/2017 by

 
Full Article
 
 

glapes1

Damn it all to hell…

Nadat zowel de Green Lantern– en The Planet of the Apes-comics recent een cross-over aangingen met Star Trek, was deze maar een kwestie van tijd. DC Comics en BOOM! Studios slaan de handen in elkaar voor Planet of the Apes/Green Lantern, een zesdelige miniserie door Robbie Thompson, Justin Jordan en Barnaby Bagenda die de twee iconische sci-fi franchises bij elkaar brengt.

Het verhaal speelt zich slechts enkele dagen na de finale van de eerste The Planet of the Apes-film af. In zijn zoektocht naar de astronaut Taylor, vindt de chimpansee Dr. Cornelius per ongeluk een power ring – dewelke de krachten en emoties van verschillende Corps kan kanaliseren. Lichtjaren eerder in de tijd, woedt er opnieuw een oorlog tussen het Green Lantern Corps onder Hal Jordan en de Red Lanterns. En dan duikt Sinestro ook nog eens op. Het duurt niet lang vooraleer zowel Hal als Sinestro doorheen de tijd worden gekatapulteerd en terechtkomen op de apenplaneet…

Thompson en Jordan zetten de cross-over vrij traag op en nemen hun tijd om de belangrijke spelers voor te stellen. Het tekenwerk van Bagenda is dynamisch en kleurrijk en mag er zijn. Men neemt de eerste Apes-film en vooral diens iconische einde als uitgangspunt om Hal Jordan tot deze dystopische toekomst voor te stellen en we hopen dat er spoedig een ontmoeting tussen de Green Lantern en astronaut George Taylor inzit. Men kon ook geen beter personage dan Cornelius kiezen voor de eerste power ring aan te geven. Zijn ontmoetingen met andere personages uit de Apes-saga beloven alvast heel wat leuke scènes op te leveren.

Planet of the Apes/Green Lantern #1 levert een goed begin voor wat één van de meer interessantere cross-overs van het jaar belooft te worden. DC en BOOM! Studios behandelen beide franchises met evenveel respect, zoals het hoort. Laat het vervolg maar komen!

Planet of the Apes Green Lantern #1 bij Archonia.com

 glapes2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.