Random Article


Review: Justice League Vol.1 -The Extinction Machine (DC Rebirth)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $15.99
 
Verzamelt: Justice League: Rebirth #1, Justice League #1-5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Bryan Hitch is gegroeid als schrijver.

Op zijn slechtst


Het is een wat kleurloze opener.


‘s Werelds grootste superhelden gaan niet ongehavend het DC Rebirth-tijdperk in. In deze opener van DC’s nieuwe Justice League-reeks likt men nog de wonden van de Darkseid War, de invasie van Rao en de dood van Superman, of de volgende crisis (en man van staal) staan al voor de deur…

Posted 28/01/2017 by

 
Full Article
 
 

I’m here to show you what war really is.

justice league rebirth 1 1DC Comics heeft de plooien van hun New 52herlancering gladgestreken en gooit er weer een herstart voor alle series tegenaan. De Justice League mag dan misschien bestaan uit de grootste helden van het DC-universum, toch ontkomen ze ook niet aan de herstart.

‘s Werelds grootste superheldenteam heeft er weleens beter voorgestaan. Wonder Woman, Aquaman, Batman, The Flash en Cyborg zijn nog moe van de grote Darkseid War die de vorige reeks afsloot. De New 52 Superman is dood, Hal Jordan (Green Lantern) is vertrokken en heeft de jonkies Simon Baz en Jessica Cruz gevraagd om in zijn plaats voor Green Lanterns te spelen.  Toch hebben ze geen tijd om eens rustig ingewerkt te raken, want de volgende crisis staat voor de deur. De wereld wordt geteisterd door ferme aardbevingen waarbij ook nog eens de nodige mensen bezeten raken en beginnen te klagen over gestolen krachten, woorden en wat al niet meer. Oh ja, er is ook nog iets onderweg dat men de Kindred noemt. De aandacht van de League wordt verdeeld over de wereld maar het team dreigt te bezwijken onder de druk. Er gloort hoop aan de horizon in de vorm van een oude bekende: Superman, maar dan wel een man van staal uit een andere, oudere versie van het DC-universum…

Wonder woman jla rebirth angry

Justice League – The Extinction Machine is een verhaal volgens het boekje. Het verhaal wordt opgezet door Bryan Hitch (The Ultimates, JLA) die ook nog eens de opener tekent, en het moet worden gezegd dat ie is gegroeid als schrijver. Hitch heeft de karakters duidelijk in de vingers na zijn eerdere passages op JLA en Justice League of America. Toch weet hij het verhaal niet boven de middenmoot uit te tillen. Het verhaal leest als heel veel andere Justice League-verhalen en hoewel het amusant is is het duidelijk geen must-read. Er speelt niets meer dan wat je hier krijgt voorgeschoteld. Het is amusement dat ook gemist kan worden.

Toch is de invloed van Hitch op het werk van Tony Daniel (Batman, X-Force) erg positief. Daniel gaat regelmatig voor de wijde shots en weet daarbij soms te verrassen. Zo is er bijvoorbeeld een fraaie close-up te zien van Wonder Woman die zo’n Extinction Machine bespringt. Soms kanaliseert Daniel echter iets te nadrukkelijk Hitch wanneer enkele wezens afdalen in een stad. Dat doet denken aan het werk van Hitch op The Authority bij WildStorm (op zich geen ramp hoor).

Kortom: ben je een fan van de Justice League dan zul je dit willen hebben. Maar deze comic zal je waarschijnlijk geen verslaafde maken van deze reeks en is niet zo sterk als zijn voorganger uit DC’s New 52, één van de weinige DC-reeksen waar de New 52-serie krachtiger is dan de Rebirth-reeks. Het is competent gemaakt vermaak.

Alles over de Justice League lees je in onze START TO READ.

Justice League – Extinction Machine bij Archonia.com

Justice League rebirth vol 1 spread 1

Justice League rebirth vol 1 2

Justice League rebirth vol 1 3

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.