Random Article


Review: Dante

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Darick Robertson!

Op zijn slechtst


Er wordt te weinig aandacht besteed aan de personages.


Top Cow was sinds het stopzetten van hun The Darkness- en Witchblade-comics even in een winterslaap gesukkeld, maar de uitgever is terug met de one-shot Dante…

Posted 28/01/2017 by

 
Full Article
 
 

Ku for your soul, white man.

Dante-coverTop Cow was sinds het stopzetten van hun The Darkness- en Witchbladecomics even in een winterslaap gesukkeld, maar de uitgever is terug met de one-shot Dante.

Een goede vriend omleggen? Dante maalt er niet om, omdat hij nu eenmaal de beste is in zijn vak. En dan hebben we niet over het verkopen van vliegtuigonderdelen. Dat maakt ie zijn vrouw en dochter wijs. Neen, Dante is een gevierd huurmoordenaar aan de vooravond van een laatste opdracht. Daarna kan hij met pensioen. Natuurlijk gaat het mis. Tijdens een vuurgevecht doodt Dante per ongeluk de kleinzoon van een Chinese vrouw. Als beloning spreekt ze een vloek over hem uit waardoor zijn lichaam van onder tot boven vol staat met tatoeages. Elke tattoo staat voor een zonde en als Dante zijn oude leven terug wil dan zal hij zijn wandaden onder ogen moeten zien en deze oplossen.

Dante wordt geschreven door Matt Hawkins (Witchblade, Aphrodote IX) en Jason Ning. De laatste is bekend als schrijver en producent van tv-series als Lucifer en Perception. Dat verraadt eigenlijk al wat voor type comic dit is. Het is een fraai uitgewerkte pitch voor een tv-serie. Het einde wrijft dit er ook nog eens in trouwens. Aan het concept is veel aandacht besteed. De personages zijn daarentegen zo weggelopen uit het grote handboek der clichés. De wijze oude vrouw met magische krachten en de moordenaar met gewetensbezwaren. Been there, done that.

Dante wordt getekend door Darick Robertson (Transmetropolitan, The Boys, Happy) wiens grafische kunsten weer zijn gegroeid. Sommige figuren zijn hyperrealistisch waardoor het lijkt alsof er referentiemateriaal is gebruikt en andere figuren zijn variaties op personages uit zijn eerdere titels. Wat opvalt is dat Robertson vaak gebruik maakt van rasters voor zijn schaduwpartijen. Hierdoor krijg je het effect dat sommige platen heel mooi worden uitgelicht en tegelijkertijd ook iets retro uitstralen. Het is fijn om Robertson terug te zien en ondanks het slechte einde is de comic best wel ok.

Dante bij Archonia.com

Dante 1 1

Dante 1 2

Dante 1 3

Dante 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.