Random Article


Review: Inhumans Vs X-Men #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Goeie overgangsissue. Spanning blijft hoog.

Op zijn slechtst


Nogal ongeloofwaardig dat enkele oude rotten van de X-Men zo makkelijk tegengehouden worden door piepjonge Inhumans.


Na de grote aanval van de X-Men, beginnen de Inhumans langzaamaan aan hun tegenoffensief in het derde deel van Marvel’s Inhumans Vs X-Men…

Posted 26/01/2017 by

 
Full Article
 
 

Het All-New Marvel-universum geraakt verdeeld. De Avengers zijn wederom in twee kampen gesplitst in Civil War II en ook de oorlog tussen de Inhumans en de X-Men is losgebarsten. Inhumans Vs X-Men wordt een zesdelige eventreeks (met enkele tie-ins) geschreven door Charles Soule en Jeff Lemire.

Brainfreeze gidst je naar goede gewoonte doorheen de verhaallijn, met deze week de review van Inhumans Vs X-Men #3 en de tie-ins in Uncanny Inhumans, Extraordinary X-Men, All-New X-Men en Deadpool and the Mercs for Money

INHUMANS VS X-MEN PRIMER: DEATH OF X & IVX #0

INHUMANS VS X-MEN #1

INHUMANS VS X-MEN #2

 

ivx3cover

Let’s get textin’

Nadat de X-Men er één vernielden in Death of X, zweeft er nog steeds een tweede Terrigen Cloud over onze planeet. De Terrigen Mists in de wolk zorgen ervoor dat jonge Inhumans hun buitengewone gaven verkrijgen, maar het nadeel is dan weer dat het gas dodelijk blijkt te zijn voor mutanten. Beast, de residente wetenschapper van zowel de X-Men als de Inhumans, zocht naarstig naar een oplossing, maar faalde. Binnen twee weken is de Aarde onbewoonbaar voor mutanten…

In de vorige twee delen zagen we de goed gecoördineerde aanval van de X-Men op de Inhumans. In dit deel beginnen de Inhumans terug te vechten. Koningin Medusa en co maken plannen om te ontsnappen uit de helse dimensie Limbo, terwijl de jonge Inhumans Iso en Inferno Forge en Old Man Logan het nakijken geven. Ms. Marvel spreekt dan weer haar uitgebreide sociale netwerk aan om een leger Nuhumans op poten te zetten. Maar hoe zit het met Black Bolt en Karnak?

In dit derde deel neemt Javier Garron (Death of X) de tekenpen over van Leinil Yu en het resultaat is een veel kleurrijkere comic. Verder blijven schrijvers Charles Soule en Jeff Lemire het actiegehalte hoog houden en leuke karaktermomenten leveren voor beide Beasts. Ergens is het maar vreemd om te zien hoe enkele zeer jonge Inhumans oude rotten als Forge en Logan te slim af kunnen zijn, maar buiten dat is dit een prima deel van het Inhumans Vs X-Men-event.

Inhumans Vs X-Men #3 is voornamelijk een overgangsdeel waarin eindelijk de Inhumans terug een kans krijgen. De schrijvers houden de spanning erin, leveren een zeer intrigerende cliffhanger en de wissel onder de tekenaars stoort allesbehalve.

IVX #3 bij Archonia.com

Binnen twee weken zijn we er weer met de review van Inhumans Vs X-Men #4 en enkele tie-ins.

 

TIE-INS?

ivx3tieins

  • UNCANNY INHUMANS #18 (Charles Soule/Kim Jacinto): Speelt zich af rond IVX #1. Maximus The Mad, broer van koning Black Bolt, en zijn bende trekken eropuit om Triton te bevrijden uit een S.H.I.E.L.D.-gevangenis en blijken nog een laatste stuk Terrigen-kristal te hebben. Leuke tie-in. Draagt weinig bij tot het grotere geheel, maar Maximus blijft een interessant figuur.
  • DEADPOOL AND THE MERCS FOR MONEY #7 (Cullen Bunn/Iban Coello): Speelt zich grotendeels af in een nabije mogelijke toekomst, waar de Aarde veilig werd gesteld voor zowel mutanten als Inhumans maar beide kanten bleven vechten. Deadpool en zijn crew huurlingen zijn hier op zoek naar Negasonic Teenage Warhead. In het heden plannen de mercs dan weer om onschuldige slachtoffers te sparen van het gevecht tussen X-Men en Inhumans. Leuk voor de fans en één van de betere tie-ins, zelfs al draagt het niets toe tot het grotere verhaal.
  • ALL-NEW X-MEN #17 (Dennis Hopeless/Mark Bagley): Speelt zich af rond de aanval op de Inhumans in IVX #1. We krijgen hier een mooi portret van de relatie tussen de jonge Iceman en de Inhuman Romeo. Een relatie die danig op de proef wordt gesteld door de oorlog tussen de twee rassen. Zeer goeie tie-in voor de Iceman-fans en al een goed voorsmaakje van zijn opkomende soloreeks.
  • EXTRAORDINARY X-MEN #18 (Jeff Lemire/Victor Ibanez): Speelt zich af rond IVX #2 en focust zich op uitvinder Forge, vooraleer hij samen met Old Man Logan de Inhumans Iso en Inferno confronteert in IVX #3. De comic levert een goed portret van Forge, met o.a. zijn voormalige relatieproblemen met Storm en zijn mogelijke toekomst in de Old Man Logan-wereld. Prima comic, maar wel zonde van de ronduit lelijke tekeningen van Victor Ibanez.
 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.