Random Article


Review: Justice League Vs Suicide Squad #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Heel wat actie en leuke karaktermomenten. Een kille Killer Frost en een nog koelere Amanda Waller.

Op zijn slechtst


Tekenaar Howard Porter laat weleens een steekje vallen. Voorspelbaar.


In dit zesde en laatste deel van Justice League Vs Suicide Squad komt het eerste grote DC Rebirth-event tot een spetterende climax…

Posted 25/01/2017 by

 
Full Article
 
 

jlvss6

Look on her works, ye mighty, and despair…

Vergeet Marvel’s Inhumans Vs X-Men, het grootste Vs-superheldenevenement van de komende maanden is DC‘s Justice League Vs Suicide Squad. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk zet de momenteel twee populairste superteams van de uitgever lijnrecht tegenover elkaar wanneer Batman eindelijk het bestaan van Amanda Waller’s geheime Task Force X ontdekt en zijn teammaats inlicht. Justice League Vs Suicide Squad wordt een wekelijkse, zesdelige miniserie geschreven door schrijver Joshua Williamson (RoboCop, The Flash) met bijdrages van verschillende tekenaars. Voor dit zesde en laatste deel werd Howard Porter (JLA, Justice League 3000) aangetrokken…

In het vorige deel zagen we hoe de wereld onder de invloed kwam van de door Maxwell Lord losgelaten Eclipso en zijn Heart of Darkness. In dit deel doen Batman, Lobo, Amanda Waller en vooral Killer Frost één laatste poging om de duisternis van Eclipso uit hun Justice League- en Suicide Squad-teammaats te verdrijven en de wereld te redden…

jlvss6preview

Er gebeurt heel wat in dit laatste deel. Naast het gevecht tegen Eclipso, waarin vooral Killer Frost de show steelt, dient er immers nog heel wat opgezet te worden voor de toekomst. Vooral Batman’s plan om een nieuwe Justice League of America (met uiteraard Killer Frost en Lobo) te vormen treedt op de voorgrond, maar we zien ook waar bijvoorbeeld de losgelaten villains zoals Emerald Empress en Doctor Polaris terecht zullen komen. Wat voor impact Eclipso op de wereld heeft gehad, zien we spijtig genoeg nog niet. De doden en gewonden lopen mogelijk op tot in de miljoenen, maar daar wordt maar zeer snel over gegaan. Weinig nieuws in superheldencomics, dus.

Naast Killer Frost is het toch vooral weer Amanda Waller die een paar van de beste momenten krijgt. Haar eindgesprek met Maxwell Lord toont nog maar eens aan wat voor een kille bitch de Suicide Squad-leidster kan zijn. Ook leuk dat DC nu het Task Force X-programma behandelt zoals Marvel het Weapon X-programma heeft uitgewerkt. De karakteriseringen van Joshua Williamson zitten goed, maar de schrijver kan niet langer elk lid evenveel paneltijd geven. De tekeningen van Howard Porter zijn bij momenten ook weer iets te flashy 90s. Goed voor de actiescènes, ronduit lelijk voor de praatscènes.

Justice League Vs Suicide Squad #6 levert een degelijk, doch voorspelbaar einde aan het eerste DC Rebirth-event. De verhaallijn donderde iets te snel vooruit en miste het epische van bijvoorbeeld een Darkseid War of Forever Evil, maar als superheldenevenement krijgt het toch een dikke voldoende en stippelt het een interessante koers uit voor de nabije toekomst van het DC-universum.

Justice League Vs Suicide Squad #6 bij Archonia.com

 

TIE-INS?

  • SUICIDE SQUAD #10 (Si Spurrier/Rob Williams/Giuseppe Cafaro): In de nasleep van Justice League Vs Suicide Squad zint de ontsnapte terrorist Rustam op wraak. Zijn doel? De kinderen van Amanda Waller… Wederom is deze tie-in niet nodig om het grotere verhaal te kunnen volgen, maar krijgen we toch een nodige diepere inkijk op het persoonlijke leven van de Task Force X-leidster. Een hele comic hieraan besteden was niet nodig en ook de lay-outs kunnen bij momenten beter. Samen met de vorige Suicide Squad tie-in de minste van het event, maar verder dan dat blijft het een prima comic met een zeer mooie eindshot.

ss10

 

WEEK 1: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #1 + SUICIDE SQUAD #8

WEEK 2: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #2

WEEK 3: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #3 + JUSTICE LEAGUE #12

WEEK 4: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #4 + SUICIDE SQUAD #9

WEEK 5: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #5 + JUSTICE LEAGUE #13

jlsschecklist

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.