Random Article


Review: Nighthawk – Hate Makes Hate

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $18.99
 
Verzamelt: Nighthawk #1-6
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Deze Nighthawk is geen watje.

Op zijn slechtst


Het is geen sympathiek karakter en het lijkt geïsoleerd te zijn van de rest van het Marvel-universum.


Nighthawk – Marvel’s liefdeskind van Batman en Moon Knight – hangt in Chicago de zwarte Punisher uit in zijn kortstondige soloserie…

Posted 23/01/2017 by

 
Full Article
 
 

nighthawk hate makes hate coverHalverwege 2016 kondigde Marvel een soloreeks rondom Nighthawk aan. Niet de beminnelijke Defender maar een alternatieve versie uit een andere Marvel-Aarde. Een voormalig lid van het Squadron Supreme (of liever, de recentere Supreme Power-versie van Marvel’s Justice League) die sinds de dramatische gebeurtenissen van Secret Wars als enige van zijn oude team nu in het reguliere Marvel-universum uithangt. Daar woont Nighthawk, echte naam Kyle Richmond, in Chicago waar ie samen met zijn assistente Tilda de strijd aanbindt tegen het gespuis van deze stad.

Deze Nighthawk is geen zachtaardige jongen en kijkt niet op een lijk meer of minder. Dat is een goed teken want Chicago wordt geteisterd door de Revelator, een seriemoordenaar wiens slachtoffers één ding gemeen hebben en dat is dat ze ooit de zwarte gemeenschap van deze stad hebben benadeeld. Misschien vindt Nighthawk het niet zo heel erg dat deze psychopaat schoon schip maakt? (De Supreme Power-versie van Nighthawk is immers een typisch voorbeeld dat racisme in twee richtingen kan werken). Maar het is een kwestie van tijd voordat de Revelator het ook op hem heeft gemunt.

Dus we hebben hier een serie rondom een Afro-Amerikaanse vigilante die het opneemt tegen een seriemoordenaar en een stel extreem rechtse extremisten? En dat ook nog vanuit een Afro-Amerikaans perspectief geschreven door David Walker (Power Man & Iron Fist), een (slik) Afro-Amerikaan! Het tekenwerk is van Ramon Villalobos (Original Sin). In het huidige klimaat waarin het Marvel-universum steeds diverser wordt en dit luidkeels wordt toegejuicht op social media zou je zeggen dat deze comic in vruchtbare aarde valt. FOUT! Nighthawk: Hate Makes Hate is eigenlijk de doodssteek van een serie. De comic werd namelijk snel stopgezet.

Nighthawk is, even plat gezegd, een zwarte Punisher. Wie houdt van extreem geweld kan zeker zijn hartje ophalen in deze comic. Er vloeit bloed en er rollen hoofden langs. Dit is echt duister.  Het enige probleem is dat Nighthawk een nihilistisch karakter is. Hij is chronisch kwaad en heeft eigenlijk geen sympathieke karaktertrekjes. Bovendien is zijn hele ontwerp geïnspireerd op het idee dat DC’s Batman en Moon Knight ooit seks hebben gehad en dat er uit dit avontuurtje een zoon werd geboren.

Toch kun je daar ook tegenin brengen dat deze titel niet de ondersteuning heeft gehad zoals de nieuwste Ms. Marvel dit wel kreeg. Je kunt jezelf afvragen hoe serieus Marvel dan dat hele diversiteitsgebeuren neemt? Desalniettemin is Nighthawk niet veel soeps en werd dit wel terecht gecanceld.

Nighthawk: Hate Makes Hate bij Archonia.com

Nighthawk 001-1

Nighthawk 001-spread

Nighthawk 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.