Random Article


Sam Kieth (The Maxx) en John Layman (Chew) starten “Eleanor and the Egret” bij AfterShock Comics

 

Posted 18/01/2017 by

Eleanor and the egret jan2017Eind 2016 verscheen het laatste deel van Chew bij Image Comics. Wie zich afvraagt wat Chew-schrijver John Layman gaat doen nadat hij deze bejubelde odyssee heeft afgelegd hoeft niet al te lang te wachten, want hij duikt op bij AfterShock Comics met de titel Eleanor and the Egret.

Chew was een misdaadcomic waarin je als  lezer de avonturen van agent Tony Chu volgde, een cibopaat. Wanneer Chu iets eet dan weet hij waar het spul in zijn mond geweest is en waar het mee in aanraking is gekomen. Een zeer handige eigenschap voor een rechercheur… Eleanor and the Egret heeft ook een apart uitgangspunt. We volgen de belevenissen van de beruchte kunstdievegge Elanor terwijl ze het ene na het andere kunstwerk steelt en zich hierbij de nodige belagers van het lijf moet houden.

Het is verleidelijk om te denken dat Elanors reiger een soort huisdier annex sidekick is, maar Layman noemt deze comic een fabel en een surrealistisch verhaal. Haar reiger kan niet alleen praten, hij wordt ook groter met elke geslaagde diefstal.

Gelukkig is de grafische afwerking in kundige handen want AfterShock heeft niemand minder dan Sam Kieth (The Maxx, Lobo) gestrikt voor het tekenwerk. Kieth en Layman werkte al eens eerder met elkaar want in 2012 maakte de heren Aliens: Inhuman Condition onder de vlag van Dark Horse.

De eerste issue van Eleanor and the Egret ligt op 5 april in de winkelrekken.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.