Random Article


Review: Monsters Unleashed #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Tekeningen van Steve McNiven. Marvel-superhelden werken eindelijk nog eens samen met elkaar in plaats van tegen elkaar.

Op zijn slechtst


Gebeurt maar weinig. Zeer cliché en voorspelbaar. Wéér een event.


Marvel start het nieuwe jaar met alweer een nieuw event: Monsters Unleashed. De Avengers, X-Men, Inhumans, Guardians of the Galaxy en Champions krijgen te maken met gigantische monsters die de Aarde aanvallen. Pacific Rim meets Marvel, dus. Lees hier de review van het eerste deel…

Posted 18/01/2017 by

 
Full Article
 
 

You don’t fight enough gargantuan monsters these days

monstersunleashed1Lang voor Marvel in de jaren 60 werd als één van de twee grootste uitgeverijen van superheldencomics, was er het Atlas Comics-tijdperk. Inspelend op enkele sci-fi trends uit de jaren 50, werkten Stan Lee, Jack Kirby en andere grote namen die uiteindelijk het Marvel-superheldenpantheon zouden uitbouwen aan comics rond monsters. Xemnu, Spragg, Monstrom, Goom, de draak Fin Fang Foom en natuurlijk het boomwezen Groot (lang voor hij een Guardian of the Galaxy werd) waren maar enkele van de creaturen die Marvel op de lezers losliet.

Marvel zou later nog steeds hun monstercatalogus uitbouwen, met monsterlijke superhelden als Hulk en The Thing, of villains als Dracula en monsterlijke antihelden als Werewolf by Night en Man-Thing. Vandaag start de uitgever het nieuwe jaar met wederom een nieuw event dat hun rijke geschiedenis aan monsters eert: Monsters Unleashed. Deze vijfdelige miniserie (+ enkele tie-ins) – die zijn titel ontleent aan een Marvel-monstermagazine uit de jaren 1970 – wordt geschreven door Cullen Bunn (Uncanny X-Men, Deadpool) en zal per deel een andere tekenaar kennen. Deze eerste issue wordt geïllustreerd door Steve McNiven (Old Man Logan, Civil War).

muprev1

Monsters Unleashed start vrij cliché en doet zeer hard denken aan de Avengers/Attack on Titan cross-over van enkele jaren geleden. Een gigantisch monster valt New York City aan en de Avengers zijn de eersten om te reageren. Overal ter wereld gebeurt hetzelfde. Grote monsters worden gespot en bevochten door legers en superhelden als de X-Men, Inhumans, Guardians of the Galaxy en de nieuwgevormde Champions. Monsterjaagster Elsa Bloodstone en de superslimme Moon Girl trekken op onderzoek uit. En wat heeft de jonge Kei Kawade ermee te maken?

muprev2

Monsters Unleashed is alweer een Marvel-event op een zeer korte tijd. Het is een beetje onduidelijk wanneer het verhaal zich afspeelt, maar vermits het tienerteam de Champions al gevormd zijn zou het weleens na Civil War II kunnen zijn. Vandaar dat Captain Marvel en Iron Man, ondanks hun prominente positie op de cover, niet verschijnen in de eigenlijke comic. Vanwege de korte duur en slechts enkele tie-ins, verwachten we ook dat het verhaal zeer goed op zichzelf zal kunnen staan en geen grootschalige veranderingen zal teweegbrengen in het Marvel-universum (alsof we dat verkooppraatje nu nog zouden geloven). Veel zal je dus niet missen, ondanks de grote namen die hieraan vast hangen (na McNiven, worden de volgende delen getekend door Leinil Yu, Adam Kubert, Greg Land en Salvador Larroca).

Toch is het ergens wel fijn om te zien hoe de Marvel-superhelden eindelijk nog eens samen strijden tegen een gemeenschappelijke dreiging in plaats van tegen elkaar zoals in het pas afgelopen Civil War II en het nog steeds lopende Inhumans Vs X-Men. Voeg daarbij dan nog eens dat de illustraties van Steve McNiven altijd prachtig zijn om te kijken, zelfs wanneer hij in dit deel vaak dezelfde trucjes uithaalt.

Monsters Unleashed #1 is een zeer cliché, doch prima comic en het verhaal heeft het potentieel om een leuke, actievolle introductie tot het Marvel-universum te worden voor nieuwe lezers. Het komt alleen een beetje ongelegen in het huidige tijdperk van het Marvel-universum en kan al snel de stempel krijgen van “een event te ver”. Slechte timing, dus, maar vanwege het tekenwerk, de fun vibe en de focus op samenwerking tussen de helden krijgt het alsnog een voldoende.

Monsters Unleashed #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.