Random Article


Review: Justice League Vs Suicide Squad #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Personages: , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Zeer geslaagde terugkeer van Eclipso.

Op zijn slechtst


Tekenwerk wat minder. Vliegt zeer snel vooruit.


De strijd van de Justice League en Suicide Squad tegen Maxwell Lord leidt tot de terugkeer van een nog grotere dreiging in het vijfde en voorlaatste deel van het DC Rebirth-event…

Posted 18/01/2017 by

 
Full Article
 
 

I did it!

Justice-League-vs-Suicide-Squad-5-coverVergeet Marvel’s Inhumans Vs X-Men, het grootste Vs-superheldenevenement van de komende maanden is DC‘s Justice League Vs Suicide Squad. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk zet de momenteel twee populairste superteams van de uitgever lijnrecht tegenover elkaar wanneer Batman eindelijk het bestaan van Amanda Waller’s geheime Task Force X ontdekt en zijn teammaats inlicht. Justice League Vs Suicide Squad wordt een wekelijkse, zesdelige miniserie geschreven door schrijver Joshua Williamson (RoboCop, The Flash) met bijdrages van verschillende tekenaars. Voor dit vijfde en inmiddels voorlaatste deel werd Robson Rocha (Green Lanterns, Birds of Prey) aangetrokken…

In het vorige deel zagen we hoe Maxwell Lord het Heart of Darkness vond onder de gevangenis van Belle Reve. Met dit item slaagde hij erin de Justice League onder de controle van aanvankelijk zichzelf, maar uiteindelijk de monsterlijke Eclipso te krijgen. Het duurt niet lang vooraleer de Verenigde Staten onder de voet worden gelopen door de gecorrumpeerde Justice League en de DC-Aarde eventjes lijkt te veranderen in een Crossed-aflevering. Aan Batman, Amanda Waller, de overige leden van de Suicide Squad en hun nieuwe heavy hitter Lobo om het tij alsnog te doen keren…

Justice-League-vs-Suicide-Squad-5-superman-eclipso

De openingspagina’s van deze comic laten zien hoe snel de leden van de Justice League de wereld onder de voet kunnen lopen wanneer hun remmingen worden weggehaald. Van daaruit wordt het alleen maar donkerder, met een door Eclipso bezeten Maxwell Lord en Superman in het Witte Huis en een ware apocalyps daarbuiten. Joshua Williamson kent zijn personages goed – althans, toch diegene die hij laat terugkeren – en maakt duidelijk dat Batman, Amanda Waller en vooral Lobo nog een verschil kunnen maken. De iets donkerdere stijl van Robson Rocha is misschien minder mooi dan deze van de vorige artiesten, maar past wel past bij de somberheid in deze issue. Oh, en Maxwell Lord krijgt een leuk “Ozymandias in Watchmen”-momentje. Compleet ongepast. Wel een leuke knipoog.

Justice League Vs Suicide Squad #5 knalt weer zeer snel voorbij, maar zet wel een spetterende climax op waarin Eclipso zijn status als één van de grootste dreigingen tot het DC-universum hardhandig terug zal verdienen.

Justice League Vs Suicide Squad #5 bij Archonia.com

Volgende week zijn we er weer met de reviews van Justice League Vs Suicide Squad #6 en Suicide Squad #10

 

TIE-INS?

  • JUSTICE LEAGUE #13 (Tim Seeley/Scot Eaton): Deze tie-in speelt zich af tijdens de gebeurtenissen van Justice League Vs Suicide Squad #5 en is mogelijk nog donkerder. We zien hierin wat er met ex-Justice League liaison (en de ex-vriend van Wonder Woman) Steve “Master Chief” Trevor gebeurt wanneer de wereld naar de hel gaat. Het is een donker, somber, maar zeer persoonlijk portret van een oude soldaat die wederom beseft dat hij voorbijgestreefd is in een wereld vol superhelden. Geen must-read voor het grotere verhaal, maar wel een topcomic.

justiceleague13

 

 

WEEK 1: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #1 + SUICIDE SQUAD #8

WEEK 2: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #2

WEEK 3: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #3 + JUSTICE LEAGUE #12

WEEK 4: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #4 + SUICIDE SQUAD #9

jlsschecklist

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.