Random Article


Nieuwe DC Comics en Dynamite Entertainment Cross-Over herenigt Batman en The Shadow

 

Posted 18/01/2017 by

Het regent cross-overs bij DC Comics. Nadat ze eerder al in zee gingen met Dynamite Entertainment voor Batman ’66 meets The Green Hornet en Wonder Woman ’77 meets The Bionic Woman, komt er in april een zesdelige miniserie aan met daarin een cross-over tussen Batman en The Shadow.

Batman/Shadow wordt een neo-noir misdaadverhaal waarin DC’s Dark Knight jacht maakt op de van moord verdachte Lamont Cranston, het alter ego van The Shadow, die schijnbaar al 50 jaar dood zou moeten zijn. De makers zijn niet van de minste, schrijvers Steve Orlando (Midnighter) en Scott Snyder (Batman) worden bijgestaan door artiest Riley Rossmo (Suicide Squad).

batmanshadow

Het is niet de eerste keer dat Batman The Shadow ontmoet, eerder gebeurde dit al toen DC Comics de comicbookrechten op het pulppersonage had in de jaren 1970-1980. The Shadow verscheen voor het eerst in een radioprogramma in 1930 en was één van de bekendste gemaskerde vigilantes/detectives met een bovennatuurlijk kantje. Uiteraard vormde hij één van de grootste inspiraties voor de creatie van Batman in 1939. Toen beide personages elkaar ontmoetten, vermeldde Batman overigens zelf dat The Shadow één van zijn grootste inspiraties was.

TheShadow-1973Batman-panel

Panel uit DC’s Batman #253 (1973)

Batman/Shadow #1 (van 6) ligt op 26 april in de winkelrekken en wordt uitgebracht door DC Comics en Dynamite Entertainment.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.