Random Article


The Walking Dead #163 roept herinneringen op aan de 90’s

 

Posted 16/01/2017 by

De tv-serie rondom The Walking Dead op AMC is erg populair. Maar hoe kun je kijkers lekker maken voor de comic waarop deze werd gebaseerd? Het antwoord volgt waarschijnlijk in februari. Op 1 februari 2017 verschijnt namelijk The Walking Dead #163. Met deze issue start de nieuwe verhaallijn Conquered, het vervolg op The Whisperer War. Dat is meteen een mooi instapmoment voor nieuwe lezers.

En om dit nog verleidelijker te maken hebben Robert Kirkman, schrijver en co-schepper van deze titel, tekenaar Charlie Adlard en Image Comics/Skybound Entertainment besloten om deze issue voor slechts 25 cent op de markt te gooien. Puur en alleen omdat Image Comics dit jaar 25 jaar bestaat.

Winkeliers reageerde enthousiast en kochten in totaal ruim 730.000 exemplaren in. Hiermee is dit voor het eerst sinds de jaren negentig dat een comic weer een dergelijk hoge oplage haalt. Image Comics en Robert Kirkman hebben ervoor gekozen om geen geld aan deze issue te verdienen. Ze hopen dat er meer lezers aanhaken zodat ze op langere termijn de vruchten zullen plukken van deze actie. Later dit jaar zal Kirkman deze actie herhalen met zijn andere grote series bij Image: Invincible #133 en Outcast #25.

Image-25-cent-feature

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.