Random Article


Review: God Country #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Mooie dramatische comic die doet denken aan het beste van Vertigo.

Op zijn slechtst


De cliffhanger is nogal standaard.


God Country, de nieuwe van Donny Cates en Geoff Shaw, doet denken aan het beste van Vertigo en laat het 25ste jaar van Image Comics met een knaller van start gaan…

Posted 16/01/2017 by

 
Full Article
 
 

I’ll stay with him.

God-Country-001 coverMet God Country trapt Image Comics 2017 op een nogal gedurfde manier af. Deze comic wordt gemaakt door Donny Cates (Unity, The Paybacks) en Geoff Shaw (A Town Called Dragon, Buzzkill),  twee relatief onbekende namen, en roept een hele waaier aan gevoelens op.

Om te beginnen doet het wat denken aan Vertigo-titels als Hellblazer, The Sandman en Preacher. Op een dorre vlakte ergens in Texas staat een houten huisje. Hier arriveert Roy met zijn gezin terwijl de sheriff op hem wacht. Zijn dementerende vader had weer zijn kuren en het ziet er naar uit dat het moment snel zal aanbreken dat vaderlief gedwongen moet worden opgenomen. Tot overmaat van ramp begint Roy’s echtgenote ook nog eens te steigeren. Ze had totaal geen behoefte om naar dit godvergeten gat gesleept te worden zodat Roy babysit kan spelen voor zijn vader. Het heeft alles van een familiedrama in wording. Dan is daar een tornado en neemt dit verhaal plots een heel andere, meer fantasy gerichte wending…

De makers nemen de tijd om een sfeer op te bouwen. Hier komt ook de grote kwaliteit van Shaw om de hoek kijken. De man weet hoe je de lay-out van een pagina goed moet maken. Hij trekt het beeld breed wanneer je als lezer even de omgeving in je op moet nemen en focust soms frontaal op de gezichten als de personages weer iets ingrijpend doormaken. Shaws stijl doet overigens denken aan een jonge Chris Bachalo (Generation X, Doctor Strange) vermengd met een snuifje Sean Murphy (Tokyo Ghost, The Wake).

Het verhaal weet te verrassen. Maar daar staat tegenover dat de cliffhanger weer wat teleurstelt omdat er hier een vrij oud cliché uit de kast wordt getrokken dat de lezers van superheldencomics zeer bekend voor zal komen. Toch kun je haast niet anders dan onder de indruk zijn van deze eerste issue. Het is vakwerk en laat het 25ste levensjaar van Image Comics alvast met een knal van start gaan. Hopelijk pikken de lezers dit op.

God Country #1 bij Archonia.com

God-Country-001 spread

God-Country-001 3

God-Country-001 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.