Random Article


Review: Inhumans Vs X-Men #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


All-Out Action! De X-Men geven de Inhumans er flink van langs...

Op zijn slechtst


Vliegt voorbij.


De oorlog tussen de Inhumans en mutanten barst volledig los in het tweede deel van Marvel’s Inhumans Vs X-Men…

Posted 12/01/2017 by

 
Full Article
 
 

Het All-New Marvel-universum geraakt verdeeld. De Avengers zijn wederom in twee kampen gesplitst in Civil War II en ook de oorlog tussen de Inhumans en de X-Men is losgebarsten. Inhumans Vs X-Men wordt een zesdelige eventreeks (met enkele tie-ins) geschreven door Charles Soule en Jeff Lemire.

Brainfreeze gidst je naar goede gewoonte doorheen de verhaallijn en na onze primer enkele weken geleden en review van het eerste deel, zijn we er weer met de review van IvX: Inhumans Vs X-Men #2 en de eerste tie-ins in Uncanny X-Men #16-17 en Extraordinary X-Men #17

 

ivx2

I will not let the X-Men steal our future!

Nadat de X-Men er één vernielden in Death of X, zweeft er nog steeds een tweede Terrigen Cloud over onze planeet. De Terrigen Mists in de wolk zorgen ervoor dat jonge Inhumans hun buitengewone gaven verkrijgen, maar het nadeel is dan weer dat het gas dodelijk blijkt te zijn voor mutanten. Beast, de residente wetenschapper van zowel de X-Men als de Inhumans, zocht naarstig naar een oplossing, maar faalde. Binnen twee weken is de Aarde onbewoonbaar voor mutanten…

In het vorige deel openden de verschillende X-Men-teams hun aanval op de Inhumans. In dit deel krijgen we all-out actie wanneer de citadel van koningin Medusa wordt aangevallen door hordes mutanten en heel wat Inhumans door Magik naar de helse Limbo-dimensie worden gestuurd. Ondertussen loopt het ook niet zo lekker voor ex-Fantastic Four-lid en Medusa’s huidige toyboy Johnny Storm/Human Torch en worden ook de jonge Inhumans Iso en Inferno voor de leeuwen, of eerder Wolverines, gesmeten…

 

In dit tweede deel draait het dus vooral om de actie. De Inhumans zijn nauwelijks voorbereid en worden overrompeld door een goed gecoördineerde aanval van de X-Men. De schrijvers houden de spanning er goed in, waardoor alles zeer snel voorbijvliegt, terwijl Leinil Yu zich kan uitleven met de vele grootschalige actiescènes. IvX #2 voelt aan als een overgangsdeel, er gebeurt heel wat op korte tijd maar het voelt allemaal nog niet zo heel belangrijk aan. Desalniettemin is het samen met deel #1 al een knallende start voor het Marvel-event van het voorjaar…

IVX #2 bij Archonia.com

Binnen twee weken zijn we er weer met de review van Inhumans Vs X-Men #3 en enkele tie-ins.

 

TIE-INS?

ivx2tieins

  • EXTRAORDINARY X-MEN #17 (Jeff Lemire/Eric Koda): Speelt zich af tussen het einde van de vergadering in IvX #1 en de aanval op de Inhumans. Storm en Old Man Logan keren terug van de vergadering waarin besloten werd om oorlog te voeren, maar Ororo heeft het moeilijk met haar beslissing. Ondertussen is er een jonge mutante die naar Storm opkeek stervende aan de M-Pox. Echt belangrijk voor het grotere verhaal is het niet, maar het is wel een prachtissue die het karakter van de X-Men-leidster briljant weergeeft…
  • UNCANNY X-MEN #16 (Cullen Bunn/Edgar Salazar): Speelt zich af tijdens de aanval in IvX #1, waar Jean Grey en haar mede-telepaten Karnak immobiel maken. Ook Fantomex doet mee in dit deel, maar die heeft zo zijn eigen plannen… Niet erg belangrijk voor het grotere geheel en buiten enkele actiescènes de minste van de drie tie-ins deze maand.
  • UNCANNY X-MEN #17 (Cullen Bunn/Ken Lashley): Speelt zich af tijdens IvX #2, nadat enkele Inhumans door Magik in de helse Limbo-dimensie werden gedropt. Sabretooth en Monet gaan op zoek naar Inhumans die meegesleurd werden door demonen, maar vinden vooral hun eigen innerlijke demonen… Leuke issue, niet nodig voor het grotere verhaal, maar wel een goeie karakterstudie van vooral Sabretooth.
 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.