Random Article


Marvel kondigt nieuwe The Defenders reeks aan met Netflix invloeden door Brian Michael Bendis en Dave Marquez

 

Posted 11/01/2017 by

Net op tijd voor de gelijnamige Marvel-televisiereeks op Netflix zal ook een nieuwe incarnatie van de Defenders met Daredevil, Iron Fist, Luke Cage en Jessica Jones een eigen comic krijgen. De comic zal de Marvel-straathelden, die elk hun eigen soloreeks op Netflix hebben, elkaar zien samenkomen als team in een nog niet nader onthuld verhaal.

The Defenders zijn sinds hun introductie in 1971 traditioneel een non-team bestaande uit solohelden als Doctor Strange, Hulk, Silver Surfer en Namor en verkregen al verschillende series. De Netflix tv-reeks zal echter bestaan uit andere, meer street-level/Marvel Knights-achtige personages, waardoor de comics nu ook volgen. Daredevil, Iron Fist, Luke Cage en Jessica Jones hebben al echter samen in de New Avengers gezeten en kennen elkaar in de comics al zeer lang.

Schrijver van dienst wordt Brian Michael Bendis – dewelke mee Jessica Jones creëerde, van Luke Cage enkele jaren geleden opnieuw een grote speler wist te maken in New Avengers (alsook zijn Heroes for Hire-kompaan Iron Fist een grote rol gaf in het tweede volume van die serie) en begin 21ste eeuw één van de meest bejubelde Daredevil-reeksen ooit afleverde. Deze Defenders-reeks kan dus gerust als een vervolg op zijn laatste New Avengers-serie worden gezien.

Bendis zal worden bijgestaan door zijn All-New X-Men, Invincible Iron Man en Ultimate Comics Spider-Man-kompaan David Marquez, waarmee hij recent ook het meer dan ondermaatse Civil War II-event afleverde. Het eerste nummer van Marvel’s nieuwste The Defenders volgt in juni 2017, na een introductie in Marvel’s Free Comic Book Day-comic in mei.

The Defenders #1 verschijnt in juni 2017.

marvel-defenders-1

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.