Random Article


Review: I Hate Fairyland Volume 1 “Madly Ever After” & Volume 2 “Fluff My Life”

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $9.99 (volume 1), $14.99 (volume 2)
 
Verzamelt: I Hate Fairyland #1-5 (volume 1), I Hate Fairyland #6-10 (volume 2)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Een van de weinige echt humoristische titels bij Image met prettig cartoonesk tekenwerk van Skottie Young. De tweede bundel is nog beter dan de eerste.

Op zijn slechtst


Het overdadige geweld is soms een te makkelijke manier om het verhaal vooruit te helpen.


Gertrude probeert nog steeds te ontsnappen uit Fairyland. Het wil alleen niet fluffing lukken! We reviewen de eerste twee bundels van I Hate Fairyland door Skottie Young, een cartoony, grappige en extreem gewelddadige sprookjeskomedie bij Image…

Posted 10/01/2017 by

 
Full Article
 
 

Fluff my life. Fluff it indeed.

I Hate Fairyland is het verhaal van de jonge Gertrude die als klein kind in het fabelachtige Fairyland terechtkwam. Een droom werd werkelijkheid, want welk klein meisje wil er nu geen prinses zijn? Na bijna dertig jaar is een inmiddels moordlustige Gertie het grondig beu en doet ze er alles aan om er weg te komen…

Bijgestaan door haar “trouwe” kompaan Larry lijkt ze een doorgang gevonden te hebben, maar aan het einde van het eerste gebundelde volume werd Gertie zowaar nog koningin van Fairyland ook. Het was een doldwaze eerste bundel waarbij je misschien kon zeggen dat er soms wat teveel moorden in voor kwamen. Hoe lollig het ook is, op een gegeven moment gaan het aantal onthoofdingen en andere bloederige eindes van allerlei sprookjesfiguren ietwat irriteren. In het tweede volume is het duidelijk dat Gertie haar kroon zo snel mogelijk aan de kant wil schuiven. Ze trekt weer op zoek naar de uitgang en gaat geen uitdaging uit de weg om te ontsnappen. Een trip naar een virtuele arcadewereld of naar een verre apocalyptische toekomst met een hoofdrol voor Duncan The Dragon? Ze draait er haar hand niet voor om.

ihatefairyland

De meeste mensen kennen maker Skottie Young (The Wizard of Oz) vooral van zijn vele variant covers voor Marvel. Maar met deze Image Comics-serie laat Young zien dat hij als stripmaker echt een blijvertje is. Iets wat gedemonstreerd wordt door enkele briljant getimede grappen in de tweede bundel met Larry (Wentworth) als lijdend voorwerp. Hij gooit het formaat van het verhaal weer om en schotelt de lezer enkele korte verhalen voor met een paar overliggende thema’s, in tegenstelling tot de eerste bundel waarin één groot verhaal werd verteld. Dit formaat werkt perfect en houdt de vaart er behoorlijk in. Ergens is het wel teleurstellend dat het opkomende derde volume, het in maart van start gaande Con Girl, dan weer een langer verhaal zal bieden.

Het tekenwerk van Young is maniakaal goed. Heerlijk gedetailleerd cartoonwerk waarbij de gezichtsuitdrukkingen van de personages zoveel extra’s bijdragen aan de grappen. Young heeft ook een goed oog voor collega’s die iets kunnen bijdragen. Zo wordt voor een speciale bijdrage in een scène in een arcade de Udon-tekenaar Jeffrey ‘Chamba’ Cruz ingevlogen wiens werk in talloze Street Fighter-comics natuurlijk een prima opmaat was voor een optreden in Fairyland. Al blijft het geweld in enkele gevallen toch een goedkope deus ex machina om het verhaal vooruit te helpen.

I Hate Fairyland is één van de meest eigenzinnige en grappigste fantasycomics op de markt en zeker de moeite waard. Fluff the haters!

I hate Fairyland bij Archonia.com

ihatefairyland_vol1-1ihatefairyland_vol02-1

 

i_hate_fairyland_v02_3i_hate_fairyland_v02_4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.