Random Article


Review: Justice League Vs Suicide Squad #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Leuke karaktermomenten.

Op zijn slechtst


Beetje voorspelbaar.


De Justice League zit opgesloten in Belle Reve. Wat is Suicide Squad-leidster Amanda Waller met ‘s werelds grootste helden van plan?

Posted 04/01/2017 by

 
Full Article
 
 

jlss3

I’ll be damned, the Justice League in Belle Reve.

Vergeet Marvel’s Inhumans Vs X-Men, het grootste Vs-superheldenevenement van de komende maanden wordt DC‘s Justice League Vs Suicide Squad. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk zet de momenteel twee populairste superteams van de uitgever lijnrecht tegenover elkaar wanneer Batman eindelijk het bestaan van Amanda Waller’s geheime Task Force X ontdekt en zijn teammaats inlicht. Justice League Vs Suicide Squad wordt een wekelijkse, zesdelige miniserie geschreven door Suicide Squad-schrijver Joshua Williamson met bijdrages van verschillende tekenaars. Voor dit derde deel werd Jesus Merino (Superman) aangetrokken…

In het vorige deel vond het grote gevecht tussen de Justice League en Suicide Squad plaats, met zeer onverwachte gevolgen. In dit deel zit de League gevangen in de gevangenis van Belle Reve, alvorens Batman weet uit te breken en Amanda Waller hem inlicht over Max Lord en de échte schurken van dit verhaal…

Joshua Williamson gebruikt dit deel voornamelijk om het team van Max Lord voor te stellen, maar weet genoeg plaats te laten voor kleine karaktermomentjes. Killer Frost en Superman hebben zo’n momentje, The Flash en Captain Boomerang ook en de reactie van beide teams op Amanda Waller’s vraag om haar te beschermen is gewoonweg hilarisch.

jlssbatmanbellereve

Justice League Vs Suicide Squad #3 levert weinig actie, maar artiest Jesus Merino weet ook de in de stillere momenten de DC-huisstijl van voorgangers Fabok en Daniel door te trekken. De comic vliegt weer voorbij en eindigt met een stevige cliffhanger, waardoor we meteen hunkeren naar het volgende deel. Justice League Vs Suicide Squad boet halverwege het event nog niets in aan kwaliteit. Een zeer goed voorteken…

Justice League Vs Suicide Squad #3 bij Archonia.com

Volgende week zijn we er weer met de reviews van Justice League Vs Suicide Squad #4 en Suicide Squad #9

 

TIE-INS?

  • JUSTICE LEAGUE #12 (Tim Seeley/Christian Duce): De Justice League-reeks neemt even een pauze van de reguliere programmatie om het vernieuwde oorsprongsverhaal van Maxwell Lord te vertellen. In deze Maxwell Lord: Rebirth zien we Lord’s opklimming in de rangen van Checkmate, wat hij deed tijdens de vorming van de Justice League en wat precies zijn probleem is met Amanda Waller. Maxwell Lord is al bijna 30 jaar één van de meer intrigerende moderne DC-villains en ook zijn Rebirth-herintroductie is een schot in de roos. Justice League #12 is misschien geen onontbeerlijke tie-in tot het event, maar helpt wel enorm om de hoofdvillain voor te stellen aan zowel nieuwe als oude lezers. Good stuff.

justice-league-12

 

WEEK 1: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #1 + SUICIDE SQUAD #8

WEEK 2: JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD #2

jlsschecklist

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.