Random Article


Review: Civil War II #8

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , , , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Tekenwerk van David Marquez. Enkele interessante toekomstvisioenen.

Op zijn slechtst


Al de rest.


Marvel’s Civil War II eindigt vandaag met een dronken gevecht tussen Iron Man en Captain Marvel en zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de meest teleurstellende Marvel-events ooit. En dat wil wel wat zeggen…

Posted 28/12/2016 by

 
Full Article
 
 

civilwarii8

Stop the fight!

Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met de filmrelease van Captain America: Civil War, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum. Opnieuw wordt de Marvel-superheldengemeenschap in twee kampen gesplitst vanwege een Minority Report-achtige aanpak jegens het beschermen van de planeet.

Civil War II had in feite al in het vorige deel moeten eindigen, maar Marvel besloot om er nog één extra nummer tegenaan te smijten. Deze Civil War II #8 heeft als hoofdfocus het gevecht tussen Iron Man en Captain Marvel in Washington, D.C. Een gevecht waarvan we allemaal al weten hoe het zal eindigen. Nadat het lot van Tony Stark is bezegeld, wordt de verhaallijn rond de Inhuman Ulysses snel afgehandeld en krijgen we nog enkele mogelijke toekomstvisioenen voor het Marvel-universum te zien in splash pages.

We vreesden al dat Civil War II een zinloze cash grab zou zijn en het is uiteindelijk veel erger geworden. Ondanks enkele leuke momenten, kan het event terecht bestempeld worden als één van de slechtste Marvel-events tot hiertoe. En dat wil wel wat zeggen. Waar de eerste Civil War nog iets betekende en grote gevolgen had, is deze sequel niets meer dan een uit de hand gelopen dronken gevecht tussen Captain Marvel en Iron Man. Voor de rest doet geen enkel personage ertoe. Ja, Captain America en Spider-Man Miles Morales kijken toe en Hawkeye vermoordde enkele delen terug de Hulk, maar de karakters droegen weinig toe tot het grotere verhaal en konden evengoed vervangen worden. Ulysses was langs zijn kant dan niets meer dan een plot device. Brian Bendis kan veel beter dan dit.

civilwarii8

Als je vond dat Iron Man wat minder heroïsch uit de eerste Civil War kwam, is dat overigens nog niets vergeleken met hoe slecht Captain Marvel uit dit verhaal komt. De makers van de nieuwe Mighty Captain Marvel-reeks zullen hun handen vol hebben om Carol Danvers terug heroïsch te maken op tijd voor haar debuut op het grote scherm.

Het enige lichtjes interessante aan dit gelukkig laatste deel zijn de splash pages die enkele mogelijke toekomstverhalen schetsen (Killraven! Ultron! Hydra Cap!). Tot je je bedenkt dat dit enkel gedaan werd om wat extra pagina’s te hebben en de werklast voor de achterop geraakte artiest David Marquez te verminderen. Het tekenwerk van Marquez was het enige dat deze reeks nog wist te redden, maar met een resem aan (nochtans niet de minste) tekenaars krijgen we hier toch een vrij onevenwichtige afsluiter. Tevens leidt dit laatste deel ook aan de typische Marvel-eventvloek om meer op te zetten dan af te sluiten (wat vergeven zou kunnen worden, indien de comics die worden opgezet al niet weken geleden zijn verschenen…).

civilwarii8preview

Na dit deel volgt nog een epiloog in de one-shot Civil War: The Oath. Na de eerste Civil War wist de gelijkaardige The Confession one-shot de indertijd controversiële acties van Iron Man wat beter uit te diepen. Hopelijk weet die one-shot nu nog hetzelfde te doen voor Captain Marvel. Maar hoe dan ook, moeten we stellen dat het eerste grote evenement in het All-New Marvel-universum uitgedraaid is op één gigantische teleurstelling…

Civil War II #8 bij Archonia.com

 

Onze reviews van de hoofdreeks en de twee one-shots vind je hier:

CIVIL WAR II #0

CIVIL WAR II #1

CIVIL WAR II #2

CIVIL WAR II #3

CIVIL WAR II #4

CIVIL WAR II: THE FALLEN/THE ACCUSED

CIVIL WAR II #5

CIVIL WAR II #6

CIVIL WAR II #7

 

TIE-INS?

CIVIL WAR II: THE OATH #1 (25 januari 2017)

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.