Random Article


Review: The Clone Conspiracy #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
4 total ratings

 

Op zijn best


Een gewaagde, maar ongetwijfeld controversiële onthulling. De opzet en impact van de reeks wordt duidelijk.

Op zijn slechtst


Wat weinig actie.


Ongetwijfeld de meest controversiële zet van Slott tot nog toe, samen met de beste tie-in van het hele event. Wat een maand voor Spider-Man-fans en “The Clone Conspiracy”!

Posted 23/12/2016 by

 
Full Article
 
 
clone-conspiracy-3-cover

De cover van “The Clone Conspiracy” #3

Twee maanden terug ging het nieuwste Spider-Man-event van start. Na onder meer grootschalige verhalen zoals Spider-Island, Ends of the Earth of Spider-Verse beloofden Spider-Man-veteraan Dan Slott (The Amazing Spider-Man, The Superior Spider-Man) en artiest Jim Cheung (Scion, Young Avengers) met The Clone Conspiracy opnieuw een intiemer event, dat eveneens de terugkeer van heel wat fan-favoriete personages zoals Dr. Otto Octavius, Gwen Stacy en The Jackal zou betekenen.

De vijfdelige minireeks met tie-ins in The Amazing Spider-Man #19 tot en met #23 alsook The Amazing Spider-Man Annual #1, zal bovendien de controversiële wederontmoeting met klonen betekenen. Meer over die passage in Spideys geschiedenis vind je in onze recensie van Spider-Man: The Real Clone Saga en onze uitgebreide special over Spider-Man in de jaren 90.

 

But you’re just some crazy mad scientist in a stupid red suit!

Deze derde issue van The Clone Conspiracy opent met Spider-Man en Spider-Gwen nog steeds op de vlucht van The Jackal en zijn leger gereanimeerde Spider-Man-figuren. Ondertussen dreigen zowel Scarlet Spider als de ontvoerde Gwen Stacy te sterven aan het Carrion-virus, als ze niet op tijd hun medicatie vinden. Hoofdfiguur The Jackal zendt dan ook Rhino en Electro die we geïntroduceerd zagen in het eerste nummer en hier Horizon Labs aanvallen om de gijzelaar te bevrijden.

De gestoorde wetenschapper langs zijn kant wil nog steeds Peter Parker vrijwillig tot zijn rangen rekruteren, maar daar wil die laatste niets van weten en besluit The Jackal op te zoeken. Het is dan ook hier dat een onthulling vanjewelste plaatsvindt en de fundamenten van Spider-Mans wereld op diens grondvesten daveren…

clone-conspiracy-3-panel

Deze middelste issue bevat misschien beduidend weinig actie, met slechts twee kleine gevechten doorheen het nummer, maar heeft zonder twijfel het meest ingrijpende plotpunt van dit event onthuld. Een belangrijk personage uit de Spider-Man-geschiedenis is terug en deze controversiële onthulling belooft heel wat oudere fans te ontstemmen. Uiteraard blijft de prachtige art van Jim Cheung een  constante en een onmiskenbaar pluspunt.

Naast Silk Vol. 2 #15 en Prowler #3, dewelke het verhaal vertelt van een opnieuw tot leven gewekte Prowler onder Jackal en diens onvermijdelijke problemen daarbij, was vooral The Amazing Spider-Man #20 de onontbeerlijke tie-in van deze maand. Opgepast, spoilers voor The Clone Conspiracy #3.

 

THE AMAZING SPIDER-MAN #22

You’re not the Ben Reilly I knew. He’d never do any of this!
amazing-spider-man-22

De cover voor Amazing Spider-Man #22

Deze tie-in door auteurs Slott en Christos Gage alsook artiest Giuseppe Camuncoli pikt meteen in waar The Clone Conspiracy #3 eindigde. Ben Reilly vertelt Peter over zijn dood, zijn korte periode als The Scarlet Spider en Spider-Man, en zijn dankbaarheid ten opzichte van de mensen rondom hem/ eigenlijk Peter. Stukje bij beetje verklaart de voormalige superheld waarom hij bepaalde mensen opnieuw wat geluk schonk in de vorm van terugkerende geliefden. Bovendien wordt ook meteen meegegeven hoe Reilly überhaupt kon terugkeren na tot een hoopje as te zijn vergaan. Geen kloon van een kloon dus, want ja, Ben Reilly is terug.

Zonder twijfel levert Slott hier – al dan niet bekritiseerd voor zijn controversiële keuze’s en vreemde wendingen – wat van zijn betere schrijfwerk. Hij geeft de terugkeer van Reilly de nodige gravitas, expliciteert zijn motieven en de o zo tragische reden waarom hij “The Jackal” werd. Ook valt meteen op dat door Slott de kiemen worden gelegd voor een eigen spin-off, waarin Reilly zijn fouten kan goed maken. Niet alleen Reilly, maar ook de lezer beseft nu dat het personage vrij is en niet zomaar een kloon meer is, voorbestemd om in de schaduw van Peter te leven. Niet alleen een knap uitgewerkte en broodnodige tie-in voor het The Clone Conspiracy-event, maar ook een cruciaal nummer voor fans van Ben Reilly/ Scarlet Spider: De volle 5/5 Webheads! 
mmwebheadmmwebheadmmwebheadmmwebheadmmwebhead
 
Overige recensies van The Clone Conspiracy en TIE-INS vind je hier:

THE CLONE CONSPIRACY #1

THE CLONE CONSPIRACY #2

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.