Random Article


Review: Virus

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: €17,50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
8 total ratings

 

Op zijn best


Een interessante introductie tot een rijke leefwereld. De mix van magie en zombies. Het grauwe tekenwerk.

Op zijn slechtst


Heel wat opzet zonder climax.


Een tijdje terug hadden we het over de crowdfunding campagne voor “Virus” van Patrick Cornelis, een horror-graphic novel van eigen bodem. Het uiteindelijke resultaat? Een bovennatuurlijke kruising tussen The Walking Dead en The Evil Dead…

Posted 21/12/2016 by

 
Full Article
 
 

virus

The power of the Warlocks now courses through your vains…

Een tijdje terug hadden we het hier op Brainfreeze al met bedenker/auteur/tekenaar Patrick Cornelis over Virus, een graphic novel van eigen bodem. Ondertussen is de crowdfundingcampagne meer dan succesvol afgerond en zijn de eerste pre-order-exemplaren binnenkort beschikbaar. Wat leverde deze interessante mix tussen horror en de magische kunsten uiteindelijk op?

In Virus ontmoeten we hoofdfiguur Will en zijn zoon Sammy op weg naar een lokaal dorpje, dat toevallig hun jaarlijkse “Zombiefest” viert. Volgens aloude tradities en lokale mythologie zou hier immers ooit in 1886 een helse zombieplaag hebben gewoekerd. Mysterieuze figuren met magische krachten, “Warlocks”, wisten deze ternauwernood te stoppen. Verhaaltjes voor toeristen, toch?

Al snel blijkt niets minder waar te zijn en wordt de wereld overspoeld door een leger hersenloze slaven onder leiding van een vrouwelijke demon. Via interessante dagboekfragmenten komen we te weten dat dit de behekste vrouw is van één van de vroegere Warlocks uit 1886 en zij patiënt zero was van het allesvernietigende virus. Samen met haar hongerige monsters is “Saren” op zoek naar de laatste Warlock, Sebastian Roach, en de bron van zijn krachten…

VIRUS_NL3 VIRUS_NL4

Virus is niet zomaar een zoveelste zombiecomic die het succes van Image’s The Walking Dead mateloos imiteert. Door de toevoeging van de magische elementen en ruimere wereld (waarover wel al gehint wordt, maar nog niet al te veel wordt prijsgegeven), krijgen we hier een nieuwe wending binnen het o zo voorspelbare genre. Deze graphic novel valt eigenlijk nog het best te omschrijven als een bovennatuurlijke kruising tussen Robert Kirkmans The Walking Dead en Sam Raimi’s The Evil Dead. Zo heeft de infectie alsook bijhorende symptomen heel wat weg van de Deadites uit de bekende horrortrilogie, maar zijn de weliswaar knappe en grauwe tekeningen, in navolging van The Walking Dead-reeks, enkel in zwart-wit uitgewerkt.

 

Al bij al is Virus een boeiend concept dat jammer genoeg je drang naar meer (nog) niet weet te verzadigen. Enerzijds is de voorgestelde magische leefwereld interessant, maar voorlopig nog iets te weinig uitgediept. Anderzijds gebeurt er ook gewoon niet zo bijster veel in deze eerste graphic novel, waar haast het hele narratief een flashback is en afsluit met een open einde. Je kan niet anders dan concluderen dat deze comic geschreven is met meerdere vervolgdelen op oog. Stiekem blijven we na deze opzet dan ook nog wat op onze honger zitten…

Virus – in het Nederlands, Frans en Engels – telt 96 pagina’s is vanaf nu beschikbaar voor pre-order alsook weldra in de betere stripspeciaalzaak.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.