Random Article


Review: Justice League Vs Suicide Squad #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , ,
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goed begin. Leuke karaktermomenten en tekenwerk.

Op zijn slechtst


Voorspelbaar. Onthulling van de villain werd vooraf gespoild.


DC’s populairste superheldenteams komen in oog in oog met elkaar te staan in het eerste grote DC Rebirth evenement. Lees hier de review van Justice League Vs Suicide Squad #1!

Posted 21/12/2016 by

 
Full Article
 
 

jlvss1cover

You see, the Justice League doesn’t kill… But we do!

Vergeet Marvel’s Inhumans Vs X-Men, het grootste Vs-superheldenevenement van de komende maanden wordt DC‘s Justice League Vs Suicide Squad. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk zet de momenteel twee populairste superteams van de uitgever lijnrecht tegenover elkaar wanneer Batman eindelijk het bestaan van Amanda Waller’s geheime Task Force X ontdekt en zijn teammaats inlicht. Justice League Vs Suicide Squad wordt een wekelijkse, zesdelige miniserie geschreven door Suicide Squad-schrijver Joshua Williamson met bijdrages van verschillende tekenaars. Voor dit eerste deel werd Jason Fabok (Justice League) aangetrokken…

De Suicide Squad, inclusief nieuw lid Killer Frost, wordt door Amanda Waller op missie gestuurd om een supervillain in de staat Badhnisia uit te schakelen. Ze slagen enigszins in hun missie, maar wanneer er vanwege de collateral damage onschuldige slachtoffers dreigen te vallen, grijpt de Justice League net op tijd in. Batman weet al even wat Amanda Waller doet met gevangengenomen superschurken en ook zijn teammaats zijn hier niet mee akkoord. De Squad krijgt dan weer de opdracht om zich niet levend te laten vangen door ‘s werelds grootste superhelden. Wanneer beide teams in de clinch gaan, ontdekken we ook meer over de echte dreiging van dit verhaal: de op wraak beluste Maxwell Lord

jlsspreview

Justice League Vs Suicide Squad #1 is een eerste deel volgens het boekje. De belangrijke spelers worden voorgesteld en het duurt niet lang vooraleer het eerste gevecht wordt opgezet. De onthulling van Maxwell Lord is in feite een cliffhanger, maar vanwege de promotiecampagne weten we al langer dat hij samen met een team ontsnapte supervillains een grote rol zal spelen. Voorkennis is in feite niet vereist. Elk lid van de League is min of meer gekend, terwijl ook de Suicide Squad grotendeels bestaat uit de personages die in de film voorkwamen. Als nieuwe lezer kan je dit ook perfect zien als een halve sequel op die laatste scène uit DC’s recentste blockbuster en nog steeds mee zijn (gelijkaardig aan hoe Marvel’s Infinity-event uit 2013 voor filmfans kon gezien worden als een halve sequel op The Avengers-film).

jlsspreview2

Williamson levert goed werk met de hoofdpersonages en weet vooral een leuk karaktermoment voor Task Force X-mainstay Deadshot te bieden, terwijl Fabok nog maar eens toont waarom hij één van DC’s vaste go-to tekenaars is voor grote events. Justice League Vs Suicide Squad #1 biedt voor trouwe DC-lezers absoluut geen verrassingen en is in feite vrij voorspelbaar, maar doet wat het moet doen. Gelukkig ligt deel twee volgende week al in de winkelrekken, waarin de actie pas echt volledig kan losbarsten…

Justice League Vs Suicide Squad #1 bij Archonia.com

Volgende week zijn we er weer met de review van Justice League Vs Suicide Squad #2

 

TIE-INS?suicide-squad-8

SUICIDE SQUAD #8 (Joshua Williamson/Jim Lee/Rob Williams/Giuseppe Camuncoli): Het back-upverhaal van deze comic is een rechtstreekse proloog op Justice League Vs Suicide Squad en biedt een kort verhaaltje over de aankomst van Killer Frost in de Belle Reve gevangenis en haar inlijving tot Task Force X. Belangrijk is het niet, maar het levert een leuke proloog op voor wie één van de grotere spelers in het event moet worden. 3/5.

 

jlsschecklist

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.