Random Article


Review: Inhumans Vs X-Men #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een opener volgens het boekje. Knap openingssalvo van de X-Men.

Op zijn slechtst


Weinig actie.


Net zoals vele Marvel-fans, hebben de X-Men het nu echt wel gehad met de dominantie van de Inhumans. De oorlog tussen mutant en Inhuman barst eindelijk los in dit eerste deel van Inhumans Vs X-Men…

Posted 15/12/2016 by

 
Full Article
 
 

Het All-New Marvel-universum geraakt verdeeld. Momenteel zijn de Avengers in twee kampen gesplitst in Civil War II en deze week is het oorlog tussen de Inhumans en de X-Men. Inhumans Vs X-Men wordt een zesdelig evenement (met enkele tie-ins) geschreven door Charles Soule en Jeff Lemire.

Brainfreeze gidst je naar goede gewoonte doorheen de verhaallijn en na onze primer enkele weken geleden hebben we nu IvX: Inhumans Vs X-Men #1, het eerste deel van de eventreeks, in handen…

 

inhumansvsxmenNadat de X-Men er één vernielden in Death of X, zweeft er nog steeds een tweede Terrigen Cloud over onze planeet. De Terrigen Mists in de wolk zorgen ervoor dat jonge Inhumans hun buitengewone gaven verkrijgen, maar het nadeel is dan weer dat het gas dodelijk blijkt te zijn voor mutanten. Beast, de residente wetenschapper van zowel de X-Men als de Inhumans, zocht naarstig naar een oplossing, maar faalde. Binnen twee weken is de Aarde onbewoonbaar voor mutanten…

Dit eerste deel draait vooral rond een vergadering van de verschillende X-Men-teams. Beast legt zijn conclusie voor aan de belangrijke spelers, waaronder Magneto, Storm en Emma Frost. Het verlaten van de Aarde is geen optie, maar blijven en uitsterven ook niet. Men besluit logischerwijs om te vechten en de wankele wapenstilstand tussen X-Man en Inhuman ongedaan te maken met enkele knappe openingssalvo’s van de mutanten. Net zoals vele Marvel-fans, hebben de X-Men het gelukkig nu ook echt wel gehad met de dominantie van de Inhumans…

Na een tegenvallende proloog in IVX #0, weet Inhumans-schrijver Charles Soule – nu bijgestaan door X-Men-schrijver Jeff Lemire – deze keer wel de stemmen van de hoofdpersonages te vatten. Emma Frost zoekt nog steeds wraak op Black Bolt vanwege de (door haarzelf in scène gezette) dood van haar geliefde Cyclops en ex-Holocaustoverler Magneto wil uiteraard niet dat zijn huidige volk vergast wordt. Verder krijgen we mooie karaktermomenten voor Storm, Medusa, Beast, Human Torch, Old Man Logan, en een zeer sterke Jean Grey. Artiest Leinil Francis Yu is geen onbekende tot de X-Men en Inhumans en levert enkele knappe pagina’s af, ondanks het feit dat hij nog maar weinig actiescènes voorgeschoteld krijgt.

Inhumans Vs X-Men #1 bouwt aanvankelijk traagjes op, maar levert een knap openingssalvo naar het einde toe. Een ideale opener voor het nieuwe Marvel-event, dus, dat naast de hoofdreeks ook de series Uncanny Inhumans, Uncanny X-Men, Extraordinary X-Men, All-New X-Men en Deadpool and the Mercs for Money in de komende maanden zal beïnvloeden.

IVX #1 bij Archonia.com

Binnen twee weken zijn we er weer met de review van Inhumans Vs X-Men #2 en enkele tie-ins.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.