Random Article


Wild Times: An Oral History of WildStorm Studios verschijnt in 2017

 

Posted 13/12/2016 by

De naam WildStorm spreekt nog altijd tot de verbeelding. Van Jim Lee’s eenvoudige imprint onder Image Comics tot de naam van een studio die heel even het leukste was wat er in comicbookland te vinden was, tot een verwaarloosbaar deel van DC Comics-multiversum. In 2017 lanceert DC Comics het eigenzinnige superheldenuniversum opnieuw onder de bezielende leiding van Warren Ellis en dan is het wel aardig om eens te kijken naar de roots van WildStorm.

De schrijver Joseph Hedges dacht precies hetzelfde en daarom begon hij in 2014 aan het boek Wild Times: An Oral History of WildStorm Studios. Voor deze mondelinge geschiedenis interviewde hij tal van hoofdrolspelers uit deze periode. Denk aan mensen als J. Scott Campbell (Danger Girl), Laura Martin, Kurt Busiek (Astro City, Arrowsmith), Scott Dunbier en Adam Hughes (Gen13). In Amerika is het genre van de oral history-boeken erg populair omdat hier de verhalen van de mensen worden opgetekend zonder dat deze verhalen kapot worden gecheckt. Hierdoor blijven de sterke verhalen in stand, dewelke vaak beter leesmateriaal opleveren dan de droge feitjes. De lezer mag er zijn/haar waarheid uitvissen.

Het boek is inmiddels afgerond en wordt drukklaar gemaakt. Het is de bedoeling dat op 3 januari 2017 de Kickstarter online gaat zodat je als lezer kunt intekenen op het boek. Enige voorpret kun je ondertussen beleven op de website WildStormoralhistory.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.