Random Article


Review: No Angel #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Het verhaal is verrassend goed.

Op zijn slechtst


Het tekenwerk is niet goed genoeg.


Wanneer haar broer en vader tijdens een overval worden vermoord keert FBI-agente Hannah terug naar huis. Daar ontdekt ze meer familiegeheimen dan goed voor haar zijn in No Angel, een comic van de hand van actrice Adrianne Palicki…

Posted 05/12/2016 by

 
Full Article
 
 

Is there a bible in the house?

no-angel-001-coverEen mens zou voor minder cynisch worden. Adrienne Palicki speelde lang tijd de rol van Bobbi Morse/Mockingbird in Agents of S.H.I.E.L.D. en is inmiddels uit de serie geschreven, maar dat houdt niet in dat ze ook klaar is met comics. Samen met haar broer Eric zet ze voor Black Mask een serie op poten: No Angel.

Hannah Gregory is een veterane uit de Irakoorlog en ook nog eens een FBI-agente. Ze keert terug naar haar geboortestad wanneer haar vader en haar broer worden vermoord tijdens een overval op hun huis. Al snel word je als lezer getrakteerd op een berg onderhuids drama aangezien Hannah en haar moeder niet bepaald op goede voet staan met elkaar. Ook haar vader lijkt jarenlang een groot geheim met zich te hebben meegedragen. Is No Angel dan een met een dramatisch sausje overgoten crimecomic? Neen, want geheel onverwacht komt er ook wat horror om de hoek kijken…

Het is makkelijk om hier heel cynisch over te zijn aangezien de comic deels wordt gemaakt door een beroemdheid. Is het niet gewoon de zoveelste pitch voor een film? Kijkend naar de manier waarop het verhaal wordt verteld ben je geneigd om deze vraag met ja te beantwoorden. Maar daar staat tegenover dat er echt moeite werd gedaan om een goed verhaal neer te zetten. De verrassing tegen het einde van deze issue zie je niet aankomen. En ook het drama is op een geloofwaardige manier opgebouwd.

Nadeel is het tekenwerk van Ari Syahrazad. Hij is eigenlijk niet goed genoeg om een realistische strip te dragen. De gezichten van zijn hand veranderen continu van vorm waardoor je de figuren amper uit elkaar kunt houden. Het is aan de inkleurder te danken dat je chocolade kunt maken van deze comic. Ook zou de hoofdpersoon op Adrianne Palicki moeten lijken, maar helaas slaagt Syahrazad er niet in om haar gelijkenis op papier te slingeren.

Het onderwerp van deze comic is uitgekauwd en het tekenwerk is niet sterk. Toch zal het zeker zijn publiek vinden onder de wat nieuwere lezers die niet zoveel jaren aan popcultuur met zich meedragen.

No Angel #1 bij Archonia.com

no-angel-001-1no-angel-001-2

no-angel-001-3no-angel-001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.