Random Article


Review: A.D. After Death Book 1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Scott Snyder en Jeff Lemire vormen een ideaal duo.

Op zijn slechtst


Het leest als een onafgemaakt boek.


Comicbookzwaargewichten Scott Snyder en Jeff Lemire schetsen een wereld waarin de mensheid de dood heeft overwonnen in A.D. After Death, een nieuwe bij Image Comics…

Posted 27/11/2016 by

 
Full Article
 
 

The point is, I wasn’t special. I was a no one. But it’s all my fault.

ad-after-death-v1-coverSoms zijn twee mensen zo goed gecast dat je jezelf afvraagt waarom het niet eerder is gedaan. Natuurlijk hebben we het hier over Scott Snyder (Batman, Wytches) en Jeff Lemire (Black Hammer, Death of X) . Beide heren hebben een oog voor de tragische kanten van het menselijke bestaan en wanneer je dat combineert dan krijg je A.D.: After Death, een nieuwe driedelige reeks bij Image Comics.

After Death is het verhaal van Jonah Cooke. Een man zoals alle anderen met één verschil. Hij leeft in een wereld waarin de mensheid de dood heeft overwonnen. En daardoor wordt hij geconfronteerd met de leegte van zijn bestaan. Hoe anders begon het in zijn jeugd toen hij voor het eerst geconfronteerd werd met het hele idee van een leven dat eindigt en de wens om dit te overwinnen. Dit eerste deel schetst de wereld van Jonah van vroeger en de wereld in de nabije toekomst. Hoe is het zover kunnen komen en welke ontwikkeling heeft Jonah als mens doorgemaakt? De oplossing van dit mysterie begint hier…

Deze comic is wat apart opgebouwd. Pagina’s met geïllustreerde proza worden afgewisseld met traditionele comicbookpagina’s. De tekstpagina’s zijn duidelijk bedoeld voor de kalme momenten waarin Jonah zich dingen van vroeger herinnert en het vooral gaat om de impact die het had op hem als mens. De strippagina’s helpen het verhaal vooruit en zijn inhoudelijk wat oppervlakkiger. Het tekenwerk van Lemire is hier waarschijnlijk de beperkende factor geweest omdat hij wel een gevoel van melancholie kan oproepen met zijn werk, maar verder weinig andere emoties kan laten zien in zijn tekeningen.

Vanuit financieel oogpunt is het te begrijpen dat A.D. als driedelige losse serie wordt uitgegeven aangezien Lemire en Snyder nu eenmaal ook rekeningen hebben om te betalen. Maar het zorgt er ook voor dat deze comic soms wat lastig is te volgen. Er wordt gehint naar wat dramatische gebeurtenissen die de onderliggende reden zouden moeten vormen maar daarvoor dien je wel heel goed te lezen. Het is net alsof je éénderde deel van een boek in handen hebt gekregen en men daarna gewoon de schaar erin heeft gezet. Toch een nadeel. Verder niets dan lof voor deze samenwerking.

AD AFTER DEATH BOOK 01 bij Archonia.com

ad-after-death-v1-2

ad-after-death-v1-3ad-after-death-v1-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.