Random Article


Review: Civil War II #7

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


De dialoog tussen Captain America en Spider-Man.

Op zijn slechtst


Vreemde pacing, Abrupt einde vanwege verlenging van de reeks. Karakteriseringen van Bendis laten te wensen over.


Het voorlaatste deel van Marvel’s tweede Civil War ligt in de winkelrekken. Het verhaal kende al heel wat ups en downs, maar kan het eindigen met een knaller?

Posted 23/11/2016 by

 
Full Article
 
 

civil_war_ii_7_cover

I can’t have a massive super hero battle on the steps of the Capitol

Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met de filmrelease van Captain America: Civil War, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum. Opnieuw wordt de Marvel-superheldengemeenschap in twee kampen gesplitst vanwege een Minority Report-achtige aanpak jegens het beschermen van de planeet.

Deze Civil War II #7 was normaal gezien het laatste deel van de minireeks, maar men heeft besloten er toch nog één deeltje bij te doen. Inmiddels zijn echter zo ongeveer alle tie-ins en miniseries afgerond en we naderen nu echt wel het einde van het verhaal. En dat merk je hier aan de wel zeer abrupte cliffhanger.

Terwijl de Inhuman Ulysses opnieuw een visioen van de toekomst heeft, staat Spider-Man Miles Morales trots op de trappen van het Capitool in Washington, D.C.. Captain America komt hem tegemoet en beide helden weten aan te tonen dat het toekomstvisioen van Ulysses (waarin Miles de Captain doodde) niet waar blijkt te zijn. Dan duiken echter de heethoofdige Captain Marvel en een zwaar bepantserde Iron Man op en is niets meer zeker…

civilwariimilescap

Leuk weetje: Dit gebeurt (nog) niet echt. Minder leuk: Deze plaat wordt al drie delen lang als double page splash gebruikt zodat David Marquez minder pagina’s moet tekenen.

Het wordt tijd dat Civil War II afgerond wordt en je merkt dat het eigenlijk al best had kunnen gebeuren indien dit deel een paar pagina’s langer was geweest. Tekenaar David Marquez krijgt even hulp van Andrea Sorrentino (Old Man Logan) voor Ulysses’ toekomstvisioen met de oudere versie van Wolverine, dat ondanks de stijlbreuk nog ergens authentiek aanvoelt maar in feite weinig bijbrengt aan het grotere verhaal. Bladvulling heet zoiets. Het gesprek tussen Spider-Man en Captain America behoort tot de hoogtepunten van de reeks, maar schrijver Brian Michael Bendis slaat weer volledig de bal mis bij zijn karakteriseringen van Iron Man en vooral Captain Marvel. Dit is niet de manier om je warm te maken voor haar opkomende solofilm bij Marvel Studios (maar goed, men deed in de vorige Civil War enigszins hetzelfde met Iron Man). Ergens valt het te bewonderen dat Bendis de grote cast van de reeks weet te herleiden tot slechts vijf kernspelers, maar wanneer hij de twee grootste daarvan nauwelijks deftig weet te schrijven, tja…

Civil War II #7 weet de reeks – dewelke al heel wat ups en downs kende – niet meer op de rails te krijgen. Dankzij de Marvel NOW!-reeksen weten we nu ongeveer ook al wat het lot van Tony Stark is, waardoor het achtste en laatste deel meteen wel zeer voorspelbaar wordt. Volgende maand zit het er eindelijk op, maar we kunnen nu al voorspellen dat de geschiedenis niet mals wordt voor dit enorm teleurstellende Marvel-event…

Civil War II #7 bij Archonia.com

 

Onze reviews van de hoofdreeks en de twee one-shots vind je hier:

CIVIL WAR II #0

CIVIL WAR II #1

CIVIL WAR II #2

CIVIL WAR II #3

CIVIL WAR II #4

CIVIL WAR II: THE FALLEN/THE ACCUSED

CIVIL WAR II #5

CIVIL WAR II #6

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.