Random Article


Review: Ether #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


David Rubin werkt als een eindbaas.

Op zijn slechtst


Meer Kindt en minder Valiant


De grenzen tussen magie en wetenschap vervagen in Ether, de nieuwe van Matt Kindt en David Rubin bij Dark Horse…

Posted 21/11/2016 by

 
Full Article
 
 

ether-001-cover

I have faith that every question, even the question of”magic”…can be solved.

Elk goed verhaal draait om een conflict en in de eerste issue van Ether – een nieuwe serie bij Dark Horse – wordt de aloude strijd tussen wetenschap en (bij)geloof weer uit de mottenballen gehaald. Ether is in dit geval een goed gekozen titel voor de comic omdat het niet alleen de naam is voor een scheikundige verbinding, maar ook een woord waarmee de hogere sferen worden aangeduid. Ether draait om de aardse realiteit en een andere dimensie luisterend naar deze naam. Tussen deze twee werelden bevindt zich de wetenschapper Boone Dias.

Zijn hulp wordt ingeroepen om een moordzaak in Ether op te lossen. Dias is een bekende aardse kop in deze wereld en zijn ervaring in de (voor Etherse begrippen) arcane kunsten van de wetenschappen komt goed van pas om deze zaak op te lossen. Dias gelooft natuurlijk totaal niet in magie, hoewel Ether dus een wereld is waar je zowat struikelt over de sprookjesachtige wezens en waar de natuurwetten meerdere malen per minuut worden geschonden. De echte strijd vindt plaats in het hoofd van Dias en heeft natuurlijk niet zo gek veel te maken met magie en wetenschap. Wel met de liefde…

David Rubín (Hero, The Rise of Aurora West) steelt de show met zijn fraaie cartooneske tekenwerk. Hij leeft zich niet alleen uit met de hele creatieve landschappen en wezentjes. Hij is ook in staat om hele subtiele dingen in beeld te brengen. Zie het verschil tussen Boone Dias in Ether en in onze wereld als voorbeeldje. Rubin doet trouwens ook de lettering en het kleurwerk. Als je dan verantwoordelijk bent voor de grafiek dan doe je ook alles als een echte eindbaas. Het verhaal is van Matt Kindt (Mind MGMT, Ninjak). Kindt is in staat om een geloofwaardig drama neer te zetten met tragische personages. Dat sijpelt wel ene beetje door in deze comic, maar het heeft ook dat vlakke nietszeggende dat zijn werk voor Valiant tegenwoordig ook heeft. Daarom krijgt het drie sterren. Als Ether in de toekomst meer Matt Kindt wordt dan herzien we graag dit oordeel.

Ether #1 bij Archonia.com

ether-001-1ether-001-2

ether-001-3ether-001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.