Random Article


Marvel NOW! 2.0 (Week 7) – Thanos, Squadron Supreme & Uncanny Inhumans

 

Posted 17/11/2016 by

Marvel‘s tweede Civil War is nog niet afgelopen, of we krijgen al een nieuwe relaunch/rebranding. Onder Marvel NOW! 2.0 krijgen alle Marvel-reeksen een nieuwe nummer #1 en/of nieuw instappunt, gelijkaardig aan de eerste Marvel NOW! uit 2012 en diens semi-jaarlijkse vervolgen. Na Civil War II is de Marvel-superheldengemeenschap opnieuw verdeeld geraakt. Alle reeksen spelen zich dus in de nieuwe Divided We Stand status quo van het Marvel-universum af.

Brainfreeze zal naar goede gewoonte alle series die onder de Marvel NOW!-noemer vallen bespreken. Welke zijn de moeite? Welke niet? Je komt het hier te weten! In de zevende week doet Marvel het wat rustiger aan, met slechts één nieuwe nummer één en twee nieuwe startpunten…

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 1

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 2

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 3

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 4

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 5

MARVEL NOW! 2.0 WEEK 6

 

THANOS #1

  • marvelnowthanosSchrijver: Jeff Lemire
  • Artiest: Mike Deodato
  • Prijs: $3.99

 

So… you have come back.

Mooi op tijd voor zijn grote rol in Avengers: Infinity War, waagt Marvel zich nogmaals aan een soloreeks voor übervillain Thanos. De Mad Titan is teruggekeerd na zijn korte gevangenschap op de Aarde en herneemt hardhandig zijn troon van zijn voormalige Black Order-generaal Corvus Glaive. Elders in het universum vindt er dan weer een complot plaats, waar de lang niet geziene Champion of the Universe samenspant met Thanos’ familieleden – waaronder zijn broer Eros/Starfox, Inhuman-zoon Thane en voormalige geliefde Death…

Lemire en Deodato leveren een ietwat atypische openingsissue af, maar het werkt. Lemire plaatst de spotlight niet zozeer op Thanos zelf, maar om de personages rondom hem. De Mad Titan is wel de spilfiguur waar alles om draait, ondanks het feit dat we maar weinig over hem te weten komen. De donkere tekeningen van Deodato voegen alleen maar toe aan de grimmige sfeer en ook de cliffhanger is interessant. Prima opener. 3/5 Webheads.

mmwebheadmmwebheadmmwebheadmmwebhead2mmwebhead2

 

SQUADRON SUPREME #13

  • marvelnowsquadronsupremeSchrijver: James Robinson
  • Artiest: Leonard Kirk
  • Prijs: $3.99

 

Did you just kick my severed head?

De huidige Squadron Supreme-reeks is al twaalf delen lang één van de beste reeksen die uit All-New Marvel voortgekomen is. Hyperion, Nighthawk, Doctor Spectrum, Warrior Woman en co zijn deze keer meer dan Marvel’s versie van DC’s Justice League uit een parallelle wereld. Ze komen uit verschillende parallelle werelden en zijn stuk voor stuk de laatste overlevenden van hun werelden. Ook zijn ze deze keer gevestigd in het reguliere Marvel-universum, waar hun gezamenlijke krachten heel wat kan teweegbrengen.

In het eerste deel van hun reeks was het Squadron verantwoordelijk voor de brutale dood van prins Namor, de Sub-Mariner, en de vernietiging van Atlantis. Een foute beslissing, zo blijkt. In dit deel reizen de spookversies van Hyperion en Doctor Spectrum terug in de tijd, vlak voor de dood van Namor in een poging de prins van Atlantis te redden…

Robinson en Kirk leveren weer een stevig deel van Squadron Supreme af en een goed begin van de “Namor has Risen”-verhaallijn. Prima, maar als instappunt faalt het volledig. Het werd aanvankelijk gepromoot als een Marvel NOW! tie-in, maar is dit eigenlijk allesbehalve. Gelukkig is de reeks zo goed dat we je gerust de twaalf vorige delen kunnen aanbevelen, vooraleer je hieraan begint. 3/5 Webheads.

mmwebheadmmwebheadmmwebheadmmwebhead2mmwebhead2

 

THE UNCANNY INHUMANS #15

  • marvelnowinhumansSchrijver: Charles Soule
  • Artiest: R.B. Silva
  • Prijs: $3.99

 

This book is our mother.

Ook The Uncanny Inhumans-reeks krijgt een nieuw instappunt onder Marvel NOW! Althans, dat zou toch de bedoeling moeten zijn. In dit deel bezoeken de dochters van de gevallen Inhuman-detective Auran de Quiet Room van Black Bolt in een poging hun moeder opnieuw tot leven te brengen. Volgens de promo zou het grote gevolgen hebben voor de toekomst van het Inhuman-ras. Daar merken we hier maar bitter weinig van. Soule en Silva leveren op zich geen slecht deel af van de reeks indien je de vorige hebt gelezen, maar zowel als start van een nieuwe verhaallijn als instappunt loopt het volledig mis. Best beginnen bij nummer #1 dus. 2/5 Webheads.

mmwebheadmmwebheadmmwebhead2mmwebhead2mmwebhead2

 

Volgende week zijn we er weer met de nieuwe Marvel NOW!-reeksen en startpunten voor Moon Girl & Devil Dinosaur, The Ultimates 2.0 en Venom!

Marvel NOW! 2016 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.