Random Article


Keert Todd McFarlane’s Haunt weer terug?

 

Posted 17/11/2016 by

In 2009 lanceerden Todd McFarlane (Spawn) en Robert Kirkman (The Walking Dead) de comic Haunt. Deze comic, over een personage bestaande uit de gecombineerde bovennatuurlijke vorm van priester Daniel Kilgore en het spook van zijn overleden broer en ex-geheim agent Kurt, was de vrucht van vele sessies plotten en zou de nieuwe hit voor Image Comics moeten worden. McFarlane zou als boegbeeld van de uitgever de covers tekenen, Robert Kirkman zorgde voor de scripts en Greg Capullo (Batman) en Ryan Ottley (Invincible) tekenden de pagina’s.

Tot november 2011 ging dit vrij goed, maar toen greep het lot in. Kirkmans The Walking Dead had zijn debuut gemaakt op tv en groeide uit tot een monster van een hit. McFarlane had al eens te maken gehad met het klappen van de zweep in Hollywood toen hij de Spawn-film (1997) op poten zette. Daarom stuurde hij Kirkman met zachte hand weg omdat deze simpelweg geen tijd zou hebben voor het schrijven van de comic. Greg Capullo wilde iets maken voor een groter publiek en ging in op een aanbod van DC Comics om daar Batman te gaan maken. En zo was McFarlane gedwongen om een nieuw creatief team te rekruteren in de vorm van Joe Casey (Sex, Miami Vice Remix) en Nathan Fox (FBP, Captain Victory and the Galactic Rangers). Maar de verkopen stortten in en de comic verdween in 2012 van het toneel.

Tot nu.. Want het onderstaande schreef McFarlane op zijn Facebookpagina. Hij ging aanvankelijk ook serieus in op de mensen die reageerden. Dat doet ie niet vaak. Het wil niet zeggen dat Haunt als ongoing reeks terugkomt, omdat het succes duidelijk samenhing met het oorspronkelijke creatieve team. Maar een gastoptreden van het personage – de gecombineerde bovennatuurlijke vorm van priester Daniel Kilgore en het spook van zijn overleden broer en ex-geheim agent Kurt – in bijvoorbeeld Spawn zou best kunnen…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.