Random Article


Review: Civil War II #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Goeie karakterisaties. Bendis en Marquez slagen erin het event bijna terug op de rails te krijgen.

Op zijn slechtst


Minder actie. Of dit nog genoeg is om het event te redden, is nog maar de vraag.


In het zesde deel van Civil War II slagen Brian Bendis en David Marquez er zowaar in het teleurstellende Marvel-event terug op de rails te krijgen, maar is het voldoende om het verhaal nog te redden?

Posted 27/10/2016 by

 
Full Article
 
 

civil-war-ii-6-cover

Cease fire!

Tien jaar na Civil War – één van de populairste superheldenevenementen ooit – en mooi getimed om samen te vallen met de filmrelease van Captain America: Civil War, komt Marvel aanzetten met Civil War II. Kort na het mini-event Avengers: Standoff is Civil War II in feite het eerste grote event in het All-New Marvel-universum en wordt de Marvel-superheldengemeenschap wederom in twee kampen gesplitst vanwege een Minority Report-achtige aanpak jegens het beschermen van de planeet.

Na enige vertraging van de hoofdreeks, dewelke Marvel’s hele publicatieschema een beetje overhoop smeet, ligt nu eindelijk Civil War II #6 in de winkelrekken. In het vorige deel vond de grote clash tussen team Iron Man en team Captain Marvel plaats, maar een visioen van de jonge Inhuman Ulysses maakte daar een abrupt einde aan. Hierin zagen de Marvel-helden hoe, in de nabije toekomst, Captain America (Steve Rogers) vermoord wordt door de jonge Spider-Man Miles Morales

civil-war-ii-captain-america-miles-morales

In dit zesde deel zien we de fall-out van dit visioen. Terwijl Captain America zijn oude, zelfverzekerde zelf is, heeft Miles Morales het enorm moeilijk. Verder wordt er wat van kant gewisseld bij de helden, veel gepraat en wat geknuffeld. Voor het eerst sinds het eerste deel merken we terug wat voor een hechte gemeenschap de Marvel-superhelden kunnen zijn. Brian Bendis geeft alle grote spelers wel een momentje en laat voldoende plaats voor wat humor (alsook een introductie van Riri Williams, de nieuwe Iron “Man”). Zelfs Carol Danvers, dewelke in de afgelopen delen haast een karaktermoord onderging, draait nu wat bij en begint haar fouten in te zien.

Eén van de betere delen van Civil War II dus, ondanks het gebrek aan actie. Bendis en David Marquez slagen erin het event enigszins terug op de rails te krijgen en onze interesse hoog te houden, maar of het voldoende is om het geheel alsnog te redden? Dat moeten de volgende twee delen uitwijzen.

Civil War II #6 bij Archonia.com

cwii6prev

 

Onze reviews van de hoofdreeks en de twee one-shots vind je hier:

CIVIL WAR II #0

CIVIL WAR II #1

CIVIL WAR II #2

CIVIL WAR II #3

CIVIL WAR II #4

CIVIL WAR II: THE FALLEN/THE ACCUSED

CIVIL WAR II #5

 

TIE-INS?

Civil War II bevat naast de kernreeks natuurlijk ook weer heel wat tie-ins. Deze maand eindigen de volgende miniseries:

CIVIL WAR II: KINGPIN #4 (van 4)

CIVIL WAR II: ULYSSES #3 (van 3)

Ook de volgende issues van lopende Marvel-reeksen komen nog één laatste keer onder de Civil War II-banner terecht:

NEW AVENGERS #17

ALL-NEW, ALL-DIFFERENT AVENGERS #15

INVINCIBLE IRON MAN #14

THE ULTIMATES #12

SQUADRON SUPREME #12

CAPTAIN MARVEL #10

A-FORCE #10

AGENTS OF S.H.I.E.L.D. #10

THE TOTALLY AWESOME HULK #11-12

SPIDER-MAN #9

SPIDER-MAN 2099 #16

MOCKINGBIRD #8

GUARDIANS OF THE GALAXY #13

POWER MAN AND IRON FIST #9

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.