Random Article


Marvel doet de X-Men herleven met ResurrXion

 


Posted 25/10/2016 by

xmenressurxion-720x442

Na jaren van duisternis, belooft Marvel eindelijk weer een kleurrijke toekomst voor de X-Men-lijn. De uitgever heeft de afgelopen jaren haar mutanten (waarvan de filmrechten liggen bij 20th Century Fox) wat op de zijlijn geplaatst ten faveure van de Inhumans (tot wie Marvel wél de filmrechten behoudt). Nu de twee bedrijven dichter naar elkaar lijken toe te groeien, getuige de nieuwe Marvel/Fox tv-reeks en X-Men spin-off Legion, zien we dit ook terug in de comics.

Na het huidige Death of X en het grote Inhumans Vs X-Men-event volgt in de lente van 2017 RessurXion, een heropleving van Marvel’s lijn X-Men- en Inhumans-titels. De Inhuman Terrigen Mists-wolk lijkt alvast geen fatale dreiging meer te zijn voor het mutantenras, waardoor de X-Men-familie wederom kan uitbreiden. Een overzicht!

 

X-MEN BLUE & X-MEN GOLD

xmenbluex-men-gold-600x922

Begin jaren 90 waren er zoveel X-Men, dat het mutantenteam in twee eenheden werd gesplitst. Het gouden team onder Storm bleef avonturen beleven in de vlaggenschip Uncanny X-Men-titel, terwijl het blauwe team onder Cyclops een nieuwe X-Men-reeks kreeg. Jarenlang waren beide reeksen de steunpilaren van de X-Men-uithoek van het Marvel-universum. De nieuwe reeksen X-Men Gold en X-Men Blue beloven hetzelfde te doen voor RessurXion. In de teasers zien we de geschiedenis van het mutantenteam, maar het is voorlopig nog te vroeg om te weten welke personages de nieuwe blauwe en gouden teams zullen opmaken. Wat we wel weten is dat er terug tijd wordt vrijgemaakt waar de X-Men op hun gemak onderling honkbal kunnen spelen, net zoals in de klassieke Claremont/Byrne-dagen.

 

WEAPON X & GENERATION X

xmenweaponxxmengenerationx

Generation X lanceerde in de jaren 90 als de 90s versie van de New Mutants, waarin een geheel nieuwe generatie jonge mutanten werd opgeleid tot potentiële, toekomstige X-Men. De serie zal een terugkeer maken onder ResurrXion, met opnieuw een grote rol voor Jubilee. Dit wordt alvast de tienerreeks onder de mutantentitels.

Weapon X belooft dan weer de donkerste nieuwe X-Men-reeks te worden. Er zijn al eerder minireeksen verschenen rond Weapon X (het clandestiene overheidsprogramma wiens wrede experimenten op mutanten o.a. Wolverine, Deadpool, X-23 en Sabretooth voortbrachten), maar dit wordt een ongoing met ongetwijfeld ook een grote rol voor de huidige Wolverine, X-23.

 

CABLE, JEAN GREY & ICEMAN

xmencablexmenjeangrey1xmeniceman

Onder ResurrXion starten ook drie nieuwe soloreeksen rond bekende X-personages. De eerste is Cable, inmiddels niet de eerste soloserie rond Nathan Summers – de tijdreizende mutantensoldaat, X-Force-leider en zoon van Cyclops en Madelyne Pryor. Voor de volgende personages wordt het wel de eerste keer: Jean Grey en Iceman. De helden hebben al minireeksen en one-shots achter de rug, maar nog geen ongoing reeks. Momenteel is het nog onduidelijk om welke versies van Jean Grey/Marvel Girl/Phoenix en Bobby Drake/Iceman het draait – vermits beide jongere versies hebben rondlopen die sinds All-New X-Men (2012) uit het verleden zijn gehaald en in de huidige tijd geplaatst. De jongere Jean Grey is momenteel lid van de Extraordinary X-Men, de oudere Jean is momenteel dood. De jonge versie van Iceman is momenteel aan het chillen bij de All-New X-Men, terwijl de oudere variant rondloopt bij de Extraordinary X-Men.

 

ResurrXion gaat van start in de lente van 2017. Creatieve teams voor de verschillende reeksen werden vooralsnog niet bekend gemaakt.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.