Random Article


Review: Cave Carson has a Cybernetic Eye #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Oeming maakt sterke lay-outs.

Op zijn slechtst


De setting leidt af van het verhaal.


Cave Carson denkt dat zijn dagen als avonturier achter hem liggen, maar het onverwacht overlijden van zijn vrouw en het opduiken van een wezen uit zijn verleden gooien roet in het eten. We bespreken het eerste deel van Cave Carson has a Cybernetic Eye bij DC’s Young Animal, alvast de comicbookreeks met de beste titel van 2016…

Posted 24/10/2016 by

 
Full Article
 
 

cave-carson-has-a-cybernetic-eye-coverAls er prijzen zouden worden uitgereikt voor comics met de beste titel dan viel Cave Carson has a Cybernetic Eye zeker in de prijzen. Het is een nieuwe toevoeging aan DC’s Young Animal-imprint, na de nieuwe Doom Patrol en Shade, The Changing Girl.

Gerard Way (Doom Patrol, The Umbrella Academy) en Jon Rivera nemen de lezer bij de hand en trekken hem de wereld van Cave Carson binnen. Carson heeft een verleden dat teruggaat tot de vroege jaren zestig, toen het personage werd bedacht als reactie op het succes van DC’s Challengers of the Unknown. Cave Carson was iemand wiens werk vooral bestond uit het verkennen van alles wat onder de grond lag op aarde. Hij verscheen in heel wat comics, maar kreeg nooit een eigen titel tot nu.

In deze eerste issue volgen we Cave terwijl hij probeert om te gaan met de dood van zijn echtgenote. Hij is nu weer op zichzelf aangewezen en probeert het contact met zijn dochter Chloe te herstellen. Ze zijn nogal vervreemd van elkaar en, hoewel het niet wordt uitgesproken, lijkt dit aan het cybernetische oog van Cave te liggen. Dit oog scant namelijk voortdurend alles wat Carson bekijkt waardoor het heel lastig is om geheimen voor hem te hebben. Iets wat trouwens heel fraai wordt verbeeld door Mike Avon Oeming (Powers) in zijn layouts. Het lijkt er ook op dat de hoeveelheid informatie die het oog genereert invloed uitoefent op zijn verstand, waardoor het lijkt alsof onze held lijdt aan hallucinaties. Hierdoor krijgt de cliffhanger van deze issue een dubbele bodem. Is het echt of is het slechts een product van Cave Carson’s almachtige verbeelding?

cave-carson-has-a-cybernetic-eye-1

Voor een eerste issue genereert deze comic, net zoals het cybernetisch oog, net iets teveel informatie. Het is vooral een familiedrama waarbij je als lezer wordt afgeleid door de setting van deze comic. Want je bent ook wel benieuwd naar het bedrijf waar Carson werkt. Het lijkt wel rechtstreeks overgezet te zijn van een James Bond-film. Wat is Cave’s rol hierin en hoever reikt zijn invloed in het DC-universum? Want het is duidelijk dat de makers deze titel wel willen laten wortel schieten in het grotere DCU.  Er is een referentie naar Superman en de Metal Men zijn in een plaatje te zien.

Deze titel heeft potentieel, maar als introductie is deze issue simpelweg nog niet goed genoeg. Dat is jammer en waarschijnlijk kunnen we positiever zijn over de volledige eerste verhaallijn.

Cave Carson has a cybernetic eye #1 bij Archonia.com

cave-carson-has-a-cybernetic-eye-spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.