Random Article


Marvel en Midtown Comics dumpen Invincible Iron Man cover na controverse

 

Posted 22/10/2016 by

Stripwinkels met diepe zakken en veel klanten kunnen bij Marvel speciale variant covers laten maken. De grote New Yorkse stripwinkel Midtown Comics had een speciale variant cover besteld voor de opkomende Invincible Iron Man #1 van de hand van J. Scott Campbell (Danger Girl). In deze issue maakt de 15-jarige Riri Williams haar debuut als de nieuwe Iron Man: Ironheart.

De cover verscheen op Twitter en er brak natuurlijk een redelijke storm los…
riri-pulled-coverSommige lezers en comicbookmakers hadden moeite met de manier waarop Campbell haar had getekend. Ze vonden haar te volwassen en te sexy ogen. Het was voor Marvel en Midtown een reden om deze cover te cancellen, al werd een tweede variant met Riri in het Iron Man-harnas wel gehandhaafd. Iets waar Brian Michael Bendis, de schrijver van deze serie zich overigens wel in kon vinden, getuige zijn reactie op Tumblr:

bendis-tumblr-riri

Wie de voorbije zomer buiten is geweest kon met eigen ogen zien dat menig tienermeisje minder draagt dan Riri Williams en wanneer je bekend bent met het werk van J. Scott Campbell dan moge het duidelijk zijn dat deze pose er niet bepaald over is. De officiële Marvel-cover van de hand van Jeff Dekal (Avengers World) leverde nagenoeg geen reactie op en verschilt niet noemenswaardig van Campbells cover.

imvim2015_variantje-1

Het is niet bepaald onwaarschijnlijk dat J. Scott Campbells reputatie hier een rol heeft gespeeld. Hoewel J. Scott Campbell er zelf nuchter onder bleef is het treurig dat Marvel en Midtown alweer zijn gezwicht voor de zanikerds op Twitter.

j-scott-campbelll-tweet

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.