Random Article


Review: Dark Knight III – The Master Race #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $5,99 (regular), $12.99 (collector's edition)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het ene epische moment na het andere. Goeie cliffhanger.

Op zijn slechtst


Minder tekenwerk in zijverhaal. Lange wachttijd.


Eindelijk ligt het zesde deel van DC’s Dark Knight III: The Master Race in de winkelrekken, waarin Batman en co de Kryptonianen de betekenis van het woord “nasty” leren. Balls nasty…

Posted 20/10/2016 by

 
Full Article
 
 

darkknightiiimasterrace6

Balls nasty

Na maanden vol marketinggeweld kwam in november vorig jaar de eerste issue van Dark Knight III: The Master Race eindelijk uit bij DC Comics. Voor deze derde Dark Knight-cyclus zijn Frank Miller en Klaus Janson, het duo achter het legendarische Batman: The Dark Knight Returns (1986), herenigd. Het leeuwendeel van het werk wordt echter gedaan door Brian Azzarello (100 Bullets, Wonder Woman) en Andy Kubert (Detective Comics, Captain America). De serie heeft inmiddels heel wat vertragingen opgelopen en na een wachttijd van enkele maanden zijn we inmiddels aangekomen tot het zesde deel…

In de vorige issue zagen we hoe een leger Kryptonianen Gotham City aanvielen. Batman, Batgirl en de zijnen hebben natuurlijk een plan om ze uit de stad te verdrijven en ook een teruggekeerde Superman is van de partij. Wat volgt in dit deel is een ware slachting…

dkiii6prev

Opnieuw merken we hoe Brian Azzarello en Andy Kubert Frank Miller out-Frank Milleren. Het ene epische moment volgt het andere op (en ook de one-liners stapelen zich op), maar toch weten de makers de kern van Batman te ontleden. Ook zijn er weer tal van hommages naar The Dark Knight Returns, zonder dat het storend wordt. De cliffhanger mag er dan ook weer zijn.

Deze keer pikt ook het bijverhaal, met een confrontatie tussen Lara (dochter van Superman en Wonder Woman) en Batman’s huidige sidekick Carrie Kelley als Batgirl, wat vaart op. Enkel wederom spijtig dat het tekenwerk van Frank Miller zelf weer zwaar tegenvalt.

Dark Knight III: The Master Race #6 is wederom een pareltje geworden. Toch vliegt het geheel weer aan een sneltreinvaart voorbij en met zo’n cliffhanger en de opstapeling van vertragingen wordt het weel heel moeilijk wachten op het volgende deel…

Dark Knight III – The Master Race #6 bij Archonia.com

dkiii6prev1dkiii6prev2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.