Random Article


DC Comics eert Jack Kirby met The Kamandi Challenge

 

Posted 20/10/2016 by

dc_challenge_8-kleinIn 1985 deed DC Comics een grappig experiment. Ze begonnen aan de DC Challenge. Een 12-delige serie met een nieuw creatief team per issue. De issue moest eindigen met een cliffhanger, waarna het volgende team het overnam en moest bedenken hoe ze zich hieruit gaan redden en het verhaal verder moesten zetten.

In 2017 viert de Amerikaanse comicbookindustrie de 100ste geboortedag van Jack “King” Kirby. DC Comics is ter ere van dat jubileum twee jaar bezig geweest met het opzetten van een Kamandi Challenge. Uiteraard vernoemt naar Kamandi, The Last Boy on Earth, een creatie van Kirby. Deze comic uit de jaren 70 speelde op een alternatieve aarde waar een grote ramp had plaatsgevonden en de inmiddels hoog ontwikkelde dieren de scepter zwaaiden, waardoor de verwilderde mensen eigenlijk in de rol van de dieren zijn gedwongen.

DC heeft twaalf creatieve teams samengesteld om een nieuwe blik te laten werpen op de landkaart van de wereld van Kamandi. Vervolgens hebben ze ieder een gebied toegewezen gekregen en de opdracht gekregen om een verhaal te maken. Dit zijn de teams:

 • Issue #1 door Dan Abnett/Dale Eaglesham
 • Issue #2 door Peter J. Tomasi/Neal Adams
 • Issue #3 door Jimmy Palmiotti/Amanda Conner
 • Issue #4 door James Tynion/Carlos D’Anda
 • Issue #5 door Bill Willingham/Ivan Reis
 • Issue #6 door Steve Orlando/Philip Tan
 • Issue #7 door Marguerite Bennett/Dan Jurgens
 • Issue #8 door Keith Giffen/Steve Rude
 • Issue #9 door Tom King/Kevin Eastman
 • Issue #10 door Greg Pak/Joe Prado
 • Issue #11 door Rob Williams/Walter Simonson
 • Issue #12 door Gail Simone/Ryan Sook

Al deze twaalf verhalen worden onderdeel van een 12-delige Kamandi Challenge-serie dewelke zal starten in januari 2017.

De vraag is nu ook waarmee Marvel zal komen? Kirby schiep bijna hun hele superheldenuniversum samen met Stan Lee en voorlopig is het enige wat de uitgever doet een jaar lang Kirby variant covers uit te geven. Dat is nog wat magertjes…

kc-sketch-art-ivan-reis-203238

kc-sketch-art-neal-adams-203239

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.