Random Article


Review: Reborn #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Wow.. Strikt Mark Millar hier gewoon het Batman-tekenteam?

Op zijn slechtst


Het is vrij voorspelbaar.


Mark Millar strikt Greg Capullo en de rest van het Batman-tekenteam voor zijn nieuwe Image-titel Reborn, de reis van een vrouw die een heldin wordt in de fantasywereld van het hiernamaals…

Posted 14/10/2016 by

 
Full Article
 
 

Do you think any of us really make a difference?

reborn-001-coverReborn is een typische Mark Millar (Huck, Kick-Ass, Jupiter’s Legacy, Wanted)-comic. Het heeft een concept dat makkelijk is te volgen en is opgezet als een Hollywoodfilm. Millars werk is als Ravensburger’s Iedereen kan schilderen. Je hoeft alleen maar de vakjes in te kleuren en er is weer een nieuwe titel afgerond.

Het verhaal van Reborn is het verhaal van Bonnie, een oude vrouw in haar levensavond. Ze is duidelijk nog niet klaar om heen te gaan, maar wanneer haar lichaam ermee ophoudt zinkt ze langzaam weg in de vergetelheid. Maar, niet helemaal.. Ze wordt wakker in een andere wereld waar de mensen belaagd worden door tovenaars en demonen. En drie keer raden wie de verlosser is waar men al decennia op heeft gewacht?

Vergis je niet. Het hele idee is dat het hiernamaals bestaat en dat het een fantasywereld is. De eerste vier pagina’s rammen dat concept echt bij de lezer naar binnen en doen dat overigens heel cool. Jammer dat Millar daar dus een redelijk standaardverhaal van maakt. Het zit qua thema ook erg dicht tegen Starlight aan, toevallig een andere titel van zijn hand.

Toch is er ook een andere kant van dit verhaal. Het lijstje tekenaars met wie Mark Millar heeft gewerkt neemt belachelijke vormen aan. Reborn wordt getekend door Greg Capullo (Batman, Spawn), geïnkt door Jonathan Glapion en ingekleurd door FCO Plascencia. Dat is dus het eerste grafische team dat werkte aan de run van Scott Snyder en Capullo op DC’s New 52 Batman. En wanneer je deze jongens bij elkaar krijgt op een Image-titel dan ben je een grote jongen. Als Mark Millar ervoor zou kiezen om zelf te gaan uitgeven zonder te leunen op de infrastructuur van Image Comics of Marvel dan zou zijn Millarworld qua grootte en impact de vierde uitgever van de comicbookindustrie zijn.

Deze comic wordt, ondanks het feit dat het verhaal erg gemiddeld is, natuurlijk weer een succes.

Reborn #1 bij Archonia.com

reborn-001-1reborn-001-2

reborn-001-spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.