Random Article


Review: Shipwreck #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het is een goede set-up.

Op zijn slechtst


Warren Ellis lijkt te teren op oud werk. De stijl van Phil Hester versterkt dat gevoel.


Aftershock Comics blijft met nieuwe titels strooien en hebben voor het Twin Peaks-achtige Shipwreck niemand minder dan Warren Ellis weten te strikken…

Posted 10/10/2016 by

 
Full Article
 
 

It’s a pleasure to finally meet you. You walk well for a dead man.

shipwreck-001-coverBrainfreeze heeft een moeizame relatie met Aftershock Comics. De meeste titels slaan niet echt aan. Maar de nieuwe uitgever blijft met titels strooien en als ze Warren Ellis weten te strikken dan gaan we weer zuchtend naar de dealer om een issue op te pikken (grapje, we vragen uiteraard gewoon een gratis kopie aan)…

In Shipwreck spoelt een zekere Jonathan Shipwright aan op het strand. Hij heeft geen idee waar hij is, maar de agent in het nabijgelegen stadje weet alles over hem inclusief een zwik aan intieme details over de geheime missie waar Jonathan deel van uitmaakte. Daarna wordt het Twin Peaks- (millennials mogen hier het woord surrealistisch lezen) gehalte van deze comic wel heel hoog. Zeker wanneer Shipwright een nabijgelegen diner binnenstapt waar een serveerster net bezig is met het aan reepjes snijden van een klant…

Nieuwe lezers zullen zonder enige twijfel onder de indruk zijn van deze comic en waarom ook niet? Ellis pent een intrigerend eerste hoofdstuk van een mysterie neer. Maar de ervaren lezer herkent dat de schrijver hier nogal wat van zijn oude stokpaardjes berijdt. Ga maar na. Een begaafde vreemdeling met een geheim bevindt zich in een onbekende omgeving waar ie zijn plaats moet zien te vinden. Het verhaal gaat over het kijken naar de toekomst. Niet toevallig het thema van zijn meest recente roman Normal. En hier en daar sijpelen zelfs beelden naar binnen waarbij je misschien zult denken aan het vergeten Desolation Jones.

Het gevoel dat Ellis zijn oudere werk herhaalt wordt ook nog eens versterkt door het tekenwerk van Phil Hester (Green Arrow, The Coffin) wiens carrière op het hoogtepunt was in de nillies. Hester is overigens een getalenteerd tekenaar en hij weet hoe je een goede pagina opbouwt, maar zijn stijl heeft zich verder niet ontwikkeld waardoor deze comic oogt als een relikwie uit een vorig decennium.

Wanneer je onbekend bent met het werk van Warren Ellis dan kun je deze comic vier sterren geven. Maar wanneer je belast wordt door de kennis van Ellis’ bibliografie dan verdient ie niet meer dan een kleine drie sterren en de hoop dat er in de volgende hoofdstukken nog een konijntje uit de hoge hoed komt gekropen…

Shipwreck #1 bij Archonia.com

shipwreck-001-1shipwreck-001-2

shipwreck-001-3shipwreck-001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.