Random Article


Review: Romulus #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


De comic is knap in elkaar gezet en weet je aandacht vast te houden.

Op zijn slechtst


Het leent nogal veel van andere titels.


Top Cow levert met Romulus een comic met een sterke vrouwelijke hoofdrol en een mysterie dat teruggrijpt naar de oudheid… Buffy The Vampire Slayer meets 300 meets Dan Brown? Check!

Posted 10/10/2016 by

 
Full Article
 
 

romulus-01-cover

Through death, our masters bind the future to their will.

Je zou het bijna vergeten, maar Top Cow bestaat nog steeds. Ze lanceren een nieuwe titel met een sterke vrouw. Het eerste wat opvalt in deze Romulus is de cover. Een witte cover met de titel uitgevoerd in fel rode lettering en een blauwe cirkel om je te helpen focussen op de hoofdpersoon.. Het is een vrouw met haar hand op het lemmet van een zwaard. Veel duidelijker dan dat wordt het niet…

In de eerste 11 pagina’s wordt je als lezer binnengeloodst in de wereld van Romulus, het geheime genootschap dat de wereld regeert en hun verraad aan de moeder en dochter die als ‘wolven’ het vuile werk voor hen uitvoerden. Dochterlief Ashlar ziet zich geplaatst voor een flinke klus aangezien ze zo’n 5 miljard levens mag gaan redden…

Het is bijna onvermijdelijk dat Romulus doet denken aan titels als Buffy The Vampire Slayer en Wayward. Titels met een sterke vrouw in de hoofdrol en titels ook die op hun eigen manier omgaan met bovennatuurlijke verschijnselen. Maar daar stopt het niet. De wijze waarop Bryan Edward Hill (Postal, Netherworld) de introductie heeft opgezet doet sterk denken aan Frank Millers 300. Het wint niet de originaliteitsprijs, maar het werkt wel degelijk. Het houdt de aandacht vast en door de goede plaatsing van de tekstkadertjes door de letteraar wordt je oog over de hele pagina geleid waardoor Nelson Blake II (Artifacts) niet voor de kat zijn viool heeft zitten tekenen.

Voor een eerste issue van een Top Cow-comic is dit helemaal niet slecht. De achtergrond van Romulus en de eventuele connectie met het tijdperk van het Romeinse rijk moet nog wat meer worden uitgewerkt. Je zou met wat goede wil een boel symboliek kunnen toekennen aan een paar plaatjes, maar voor hetzelfde geld heb je dan meer over dit verhaal nagedacht dan de makers. Liefhebbers van verhalen met stoere vrouwen en de boeken van Dan Brown kunnen, neen, moeten, dit oppikken!

Romulus #1 bij Archonia.com

romulus-01-1romulus-01-2

romulus-01-3romulus-01-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.