Random Article


Review: Green Valley #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Max Landis zet een behoorlijke eerste issue op.

Op zijn slechtst


Het tekenwerk is plat en de kleuren zijn te 'warm'.


De Knights of Kelodia zijn de beste van het land. Maar wat ze tegenkomen in de groene vallei zou zelfs voor hen weleens teveel kunnen zijn. We bespreken Green Valley, de eerste creator-owned comic van filmscenarist Max Landis…

Posted 08/10/2016 by

 
Full Article
 
 

You dare defy the barbarian horde?

green-valley-001-coverGreen Valley is het geesteskind van screenwriter Max Landis. Filmliefhebbers kennen Landis vooral van Chronicle, een film die hij maakte met de geplaagde regisseur Josh Trank, of van het scenario voor American Ultra. Maar de man is ook een serieuze stripliefhebber, iets dat hij onder meer bewees met de DC-miniserie Superman: American Alien. Deze Green Valley bij Image Comics is zijn eerste poging om een creator-owned titel te maken.

Een groepje ridders staat op het punt om het op te nemen tegen een barbaarse horde. Het zijn niet zo veel ridders, maar dat is ook niet zo gek want dit zijn de Knights of Kelodia. Een groepje helden met een reputatie om u tegen te zeggen. Natuurlijk klaren ze deze klus, maar hun laksheid geeft het allemaal een nogal giftig staartje.

Aanvankelijk zou je Landis ervan verdenken dat ie een Quentin Tarantinootje doet. De eerste pagina’s bestaan namelijk uit pagina’s met de zogenaamde pratende hoofden. Pagina’s vol ellenlange dialogen zijn vaak een ‘no no’ in comicbookland omdat niet veel schrijvers dit kunnen flikken. Landis komt er uiteindelijk mee weg vanwege de onverwachte uitkomst van deze eerste issue. Landis laat zien dat de ridders vrienden zijn en dat deze eerste issue dus verstrekkende gevolgen gaat hebben voor hun succesvolle leventjes.

Het tekenwerk is van de Italiaan Giuseppe Camuncoli (Batman: Europa) en helaas valt dat nogal tegen. Het is erg plat en het is de vraag of dit doelbewust is gedaan of dat dit een een-tweetje is tussen de tekenaar en de inkter om tijd te winnen. Het veel te warme kleurenpalet doet de pagina’s ook geen goed. Het ziet er niet slecht uit hoor, maar het werk oogt nogal standaard en dus, zoals eerder gezegd, plat.

Green Valley #1 is een aardige eerste issue geworden met het nodige potentieel. Want het heeft er alle schijn van dat dit een goed verhaal zal krijgen. Maar om daarover te kunnen oordelen moet er gewacht worden op de eerste bundeling…

Green Valley #1 bij Archonia.com

green-valley-001-1green-valley-001-2

green-valley-spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.