Random Article


Review: Moonshine #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het team achter 100 bullets maakt een nieuwe comic in het genre waarin ze simpelweg wereldtop zijn.

Op zijn slechtst


/


Moonshine speelt in de jaren 1920, het decennium van de drooglegging . Maffia, illegale drank en een geheim dat het licht van de volle maan niet verdraagt in de nieuwste van de makers van het bejubelde 100 Bullets…

Posted 07/10/2016 by

 
Full Article
 
 

Well, that didn’t go according to the plan I didn’t have.

moonshine-cover-65a71Moonshine speelt in de jaren 1920. De jaren van de drooglegging in de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering wilde de productie en verkoop van alcohol verbannen en creëerde daarmee in één klap een lucratieve markt voor allerlei handige jongens en criminelen zoals Al Capone.

In deze eerste issue maken we kennis met Lou Pirlo. Hij wordt er door zijn baas op uitgestuurd om contact te hebben met een paar getalenteerde stokers in de wouden van West Virginia. Hun whisky is zo goed dat heel Manhattan bij de drankholen van Pirlo’s baas zal aanschuiven om het te kunnen drinken. Pirlo heeft niet zoveel zin om zijn stadswoning te verlaten om tussen de hillbillies te bivakkeren, maar de plicht roept. Hij maakt kennis met Hiram Holt en zijn (stokers)familie. Normaal gesproken houdt Holt niet zo van nieuwsgierige mensen, maar Pirlo’s aanbod is interessant genoeg om te overwegen. Daar is ie wat blij mee, want nu weet ie zeker dat hij dit heuglijke nieuws aan zijn baas kan vertellen. De Holtjes nemen namelijk nogal gewelddadig afscheid van mensen die hen dwarszitten. En deze uitbarstingen vallen vaak samen met een volle maan…

Het verhaal van deze comic wordt met veel kunde verteld. Maar wat wil je ook wanneer Brian Azzarello en Eduardo Risso weer samen werken? Beide heren hielden comicbooklezers zo’n tien jaar gevangen met hun serie 100 Bullets dewelke nog altijd geld als een pijler onder DC’s Vertigo-imprint. En met deze comic doen ze weer waar ze goed in zijn. Een held wordt gedropt in een wereld waarin hij is voorbestemd om een speelbal te zijn tussen twee grote partijen. Azzarello’s oor voor dialogen en Risso’s oog voor zijn bijna filmische manier van striptekenen doen de rest. Let ook op Risso’s strakke kleuren en de lettering die je als lezer helpt om de juiste woorden te benadrukken tijdens het lezen en je hierdoor een leesritme oplegt. Een ritme waardoor ieder personage ook echt een eigen toon krijgt. Moonshine #1 is gewoon de perfecte openingsissue.

Moonshine #1 bij Archonia.com

moonshine_001_1moonshine_001_2

moonshine_001_3moonshine_001_4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.